Knižní šifra - pomůže někdo?
A ke kytkám: Když máte hodně kytek dohromady, tak máte zároveň název knihy.
Ahoj, už si tu asi dvě hodiny lámeme se spolubydlící hlavu nad tajnou šifrou, myslíme si, že bychom to měli mít dobře :D ale né a né nám to vyjít! Někdo ochotný nám poradit, zkontrolovat odpovědi?
Poradí mi někdo prosím: otevřený dveře, pak motýlem nad hlavou a ještě ten kompas. Četla jsem komplet diskusi, ale tyhle 3 knihy pořád nevim :(( P.S. Znamenají něco i ty bílý mraky??
Otevřený dveře jsou kulaté dveře...
Kompas je mezi jaké písmenka ukazuje šipka
VeronikaaH: otevřené dveře - jde o nějakou cestu a návrat zpět, souboj dobra a zla, autor je nazýván otcem moderní high fantasy.
Kompas - zaměřila bych se na světové strany (hlavně na ty vedlejší směry) a pak použila anglický výraz
Přečetla jsem celou diskuzi a nevím si pořád rady s těmi hieroglyfy, zkusíte někdo nasměrovat, prosím?
Já mám 36 knih.
Otevřené dveře jsou opravdu hodně kultovní fantasy. Nápověda: dvě filmové trilogie.
Zaměřte se na to, kde se hieroglyfy používají a jak se nazývá obyvatel z této oblasti a zkuste zadat do vyhledavače na Martinus stránkách, autor je finské národnosti.
knihamouder: díky, tu knihu máme doma a i tak tak jsem tam furt hledala složitosti
Vložit příspěvek