Knižní šifra - pomůže někdo?
Marketa6929 - ad4. - i takto neobvykle může být položen dotaz ve vyhledávači.
Ale název knihy u bonusu nemám a to už jsem vyjmenovala všechny možné profese :-)
Text příspěvku byl upraven 30.11.18 v 14:12
Tak to je teda podfuk! žádné vydání MF se mi nezobrazuje! Jen BB art, anglická verze a pak audio a DVD!!
A u trojky taky symbol nemám.
Angerine, MF vydání má filmovou obálku, to tě možná mate.
Mimochodem, nesnáším filmové obálky.
Markéta - 1. Jedna z mála švedských bestsellerů, kde se nevraždí:o))) Je to krásný lidský příběh a filmaři se ho chopili už dokonce dvakrát.
Logo je opravdu u všech, ale taky mě občas zmátla filmová fotka na přebalu nebo jiné vydání.
3. "září 2001, New York" - událost je asi jasná. Asi nebyla tichá. A i když to bylo od nás tisíce kilometrů daleko, snad každého se dotkla.
Angerine, a nekoukáš na filmy? Názvy knih se můžou malinko lišit (u 3 a 5 to tak je).
Isserley, Lea - už mlčím, už mlčím.. Fakt jsem to nerozklikla v domění, že je to film.. A u trojky zase jen slovenskou verzi, český název je trochu jiný.. Ale u šestky prostě není!!:o)))
Prosím, poradíte? Mám všechny knihy/filmy, ale nějak nevím, co mají společného :/
Švéd není zrovna přívětivý člověk. Aspoň ne ze začátku. Postupně zjišťujeme, že je všechno možná jinak, než to původně vypadalo.
Tak už vím, rada pro ty, kteří taky tápou - nehledejte v tom nic složitého :)
Ad září 2001 - "Oskar" se nevztahuje k filmové ceně, ale k hlavnímu hrdinovi.
Lenka - otázka nezní CO, ale KOHO mají společného. A ta osoba se vloni dopustila jistého počinu, která ji z ČSFD dostala taky do Databáze knih.
Angerine - pořád nic, asi to nechám na později, snad mi docvakne :-)
A u č.6 100% je :-))))
Nějaká nápověda k neodkryté knize "ztracený a znovunalezený"? Poslední chybějící .. :)
Sara - v dnešním bonusu je zmíněný jeden autor. I on napsal knihu stejného názvu ;o)
Angerine - sakra! Tak tohle už mám, chybí něco jiného. Děkuji moc. Nějaký nápad? Zřejmě něco s kopím pod běhálkem po hvězdách :)
Sara - Aha. Tak ještě jednou - muž v přilbě s velkým kladivem. Patří do oblasti, na kterou se na glóbusu nejvíc práší. To je první část názvu této knihy, druhou je literárněvědný obor, který se podobnými postavami zabývá.
SaraEry: Tak u téhle knihy bych šla po stopách Varela Frištenského, alespoň kousek. A pak bych hledala inspiraci v jistém univerzu, které v poslední době ovládá filmový průmysl.
Vložit příspěvek