Knižní šifra - pomůže někdo?
vlado116: Přečti si celou diskusi, nápověd na tyhle knihy tady byla už halda. A tohle není FB, tady lidi nereagují na počkání.
Já bych čekal, že knižní komunita bude mít ráda výzvy a postaví se jim čelem. Také bych očekával, že bude mít nějakou hrdost a smysl pro nejen férovou hru, ale i důvtip. Není nic špatného někoho popostrčit, pokud tápe, nebo ho nasměrovat na tu správnou cestu řešení rébusu. Přijde mi, ale vágní rovnou si výsledky psát nedej bože rovnou celý obrázek a tajné bonusy a pak nadávat, že jsou hloupé, nebo nezapadající do kontextu. Osobně také potřebuji radu, nejsem chodící Wikipedie, ale plně si uvědomuji, že je to hra a soutěž o peníze. Ve které komunita co má mít všeobecný přehled podvádí jak může a rozčiluje se, že výsledky nespadají do jejich předem namyšleného schématu, pokud vím jsou literatura, film, hudba, divadlo atp.. druhy umění, tak jakypak nezapadá do tématu. Výsledky jste si stejně okopirovali a vítěz se losuje, tak k čemu to rozhořčení?
Ginzer: Jen podotknu, že tohle není Umělecká šifra, ale knižní. A co se týče podvádění, kde přesně se v pravidlech píše, že se to nesmí? Mně se naopak líbí, jak dokážou někteří fantasticky nasměrovat, a přesto neprozradí příliš. Je to naopak hezké, jak se čtenářská obec semkne, aby si navzájem pomohla. Vždyť by to jinak nedávalo smysl: dáváme nápovědy potenciálním soupeřům! No a co? Já letos luštím poprvé a můžu říct, že vůbec na výhru nepomýšlím. Mám doma co číst na dalších několik let. Prostě mě to ale šíleně baví. Proto jsem si taky vyluštila knihy z předešlých dvou ročníků, i když za ně nic nedostanu.
Ginzer + Lea: Děkuji za komentáře. Za mě máte pravdu oba. Jde o to najít nějaký kompromis.
Proto jak jsem uváděl v diskuzi už v předchozím mém příspěvku. Je dobré poradit, nakopnout druhého a aby si na to přišel sám (ne proto, že bychom nechtěli), ale právě proto, aby sám hráč nepřišel o radost ze hry.
ten tajný bonus 2, to je pěkný chyták, navíc jsem to slovo před tím neznal a myslel si, že je to v traileru jen reklama na něco něco, ale když jsem vystřílel všechen prach a napsal ho, tak jsem se až lekl, že je to správně
Já pořád nechápu ten tajný bonus, viděla jsem i trailer a nic.....sakra nedá mi to spát :D
K tomu tajnému bonusu - první věc kterou uvidíte v traileru. Opravdu 1. věc.
Nebo pokud víte druhou knihu, najděte si jaká její adaptace se dále chystá :)
Zuz097, fráze o přístroji je spíš matoucí, důležité je, kde se ty obrázky v přístroji berou.
Vaše nápovědy jsou tak super,ale já jsem asi marná :D Vidím: stromy, město, mlhu a nic a nic...Vím i o jakou druhou knížku(a mám radost, že ji brzy uvidím) se jedná,ale bonus mi uniká
Mám to! Chyba byla, že jsem koukala na jiný trailer ke "královo" knize :D
pokud jste hraly uz predchozi roky sifru- vyhrala jste nektera nekdy??
Text příspěvku byl upraven 08.11.17 v 21:07
nápověda k bonusu 2 pro ty, kteří to nikdy neslyšeli nebo slyšeli a nevědí, o co vlastně jde: XXX je americký placený poskytovatel YYY
Ahoj,
dekuji vsem dobrym dusim:
Jája22
studentkadejin
Romcha
mannka
uz jsem na ne prisel
Ten tajný kód 2 bych bez nápovědy a hledání na csfd v trailerech opravdu nikdy nedala. Nevím, neznám, taky jsem si pak googlila. Je to fakt divné. S knihami to souvisí asi tak, jako např. televize... Mladší ročníky se pravděpodobně lépe orientují.
Omlouvám se za nejspíš úplně hloupý dotaz, ale nemůžu najít tajný bonus a nemám páru o čem to tu všichni mluví. Vážně jsem hledala všude, kde mě napadlo a nic. Na stránce knižní šifry ho nevidím. V e-mailu ho nemám, co dělám špatně? Stejný problém jsem měla i s prvním bonusem. Nekde jsem četla, že musím mít dostatek vyluštěných knih, je 20 málo?
Vložit příspěvek