Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Ne, díky, už je mi to jasné. Vlastně mi to vyšlo, jen jsem špatně pochopila zadání. ;)
Zadání:
spor + 3,14159265359 + dativ zájmena osobního
Řešením je název knihy (ovšem bez podtitulu).
...neboli deset příběhů o letcích a létání od Roalda Dahla.
Je to tak a je to Vaše.
pak bude tohle hračka...:
HÁDANKA
Oko bere.
Anatomická juxtapozice dvou musculus orbicularis oris ve stavu kontrakce.
kdepak ;-)))
(Oko bere) * (Anatomická juxtapozice dvou musculus orbicularis oris ve stavu kontrakce.)
Pozn.: ta zmínka před samotnou hádankou tam nebyla zdaleka jen tak náhodou...
Napadla mě Hra svalů. Ale to bude blbě, že...
Zkoušela jsem směrem do čísla 21, ale tam mě zmátla, kam vede ta anatomie :(
Text příspěvku byl upraven 01.06.22 v 13:45
Kdyby jen ke rtům...? Vy jste tuhle definici vážně ještě nikdo neslyšel...!? ;-)
A z jiného soudku, ještě jednou Pozn.: ta zmínka před samotnou hádankou tam nebyla zdaleka jen tak náhodou... vázala se k rozluštění hádanky předchozí...
V tom případě bych to brala jako dost neromantickou žádost o líbání. Nebo abych sklapla konečně. Nevím, co si z toho vybrat. Ale nemám tušení, na co dál si budeme hrát :/
(Nebo jestli se alespoň něčím z toho blížím.)
Text příspěvku byl upraven 01.06.22 v 16:31
...jaká žádost?!
Hledá se titul, dvě slova, přesně vyjádřená v zadání (a navrch v přímé vazbě na předchozí).
Anatomická juxtapozice dvou musculus orbicularis oris ve stavu kontrakce:
Potože když si slova za sebou vyhledám, tak mi z toho vychází buď líbání kvůli "juxtapozice" nebo mlčení kvůli "kontrakce", protože nevím, co jiného v té souvislosti "musculus orbicularis oris" mohu dělat.
Soukroma, psala jste "Vy jste tuhle definici vážně ještě nikdo neslyšel." Tak jsem šla do teorie, že mi tohle přeloženo do řeči normální třeba mohl někdo říct...
Můj mozek asi funguje jinak :D
Text příspěvku byl upraven 01.06.22 v 16:43
a je to Jedenadvacet polibků, opět Roald Dahl (musím si je zas někdy přečíst, místy pěkně ujeté a místy pěkně děsivé)
Vložit příspěvek