Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Já k své předchozí hádance doplním, že hledané písmeno nemusí být nutně mezi, ale doplňuje ta dvě zadaná do trojice (snad jsem uhlídal i "směr").
PanPredseda: Směr mne taky napadl, ale Z a Y to poněkud hatily, podle typu klávesnice, takže jsem měla občas dojem, že se dělaly tahy "jezdcem" ;-) Ale prvotní intuice mne nezklamala, takže jsem potěšena.
A svoji hádanku zopakuji:
Text příspěvku byl upraven 05.06.22 v 12:11
HÁDANKA
jeden autor * 3 díla ~ 28 měsíců
Pozn.: hledaný autor i tato jeho díla všeobecně velice známá a oblíbená!
A já mám hádat co? Autora? Díla? Všechna jeho díla? Po skoro třech první nápověda by byla fajn ;)
Co hádáte je řečeno: hledaný autor i tato jeho díla jsou všeobecně velice známá a oblíbená!
Podle čeho je rovněž řečeno: jeden autor * 3 díla ~ 28 měsíců
Nápověda po jednom dni od zadání: Uvažte, k čemu se asi ten přibližný časový údaj může v zadání - s hledanými třemi tituly - vztahovat...
Pardon, já dávám nápovědu, aby to bylo poznat. V tom případě se omlouvám, jsem asi nejpomalejší šnek v zahradě ;) Takže hledám autora a tři knihy. Ok, ok...
(Mizím, ať nekazim pohodu.)
Text příspěvku byl upraven 06.06.22 v 10:14
Tak to přepíšeme ryze matematicky (stále se držíme jediného autora a stále hledáme tři jeho tituly - a všichni je znáte):
2 + 5 + 80 ~= 28 měsíců
Tak asi už... Jules Verne: 2 roky prázdnin, 5 neděl v balóně a Cesta kolem světa za 80 dní
přesně, a pokud jsem to přesně spočítala, dá to dohromady přibližně 28 měsíců (na dny raději ne, co když jeden z roků prázdnin byl přestupný ... to opravdu nevím)
FONETICKÝ
Americká zpěvačka a herečka + doušek, hlt; Použij břitvu + po vzniku JZD byla rozorána
Hledá se jméno literární postavy
Jak prosté, milý Wat... milá Alekis. :-)
Je to skutečně Sherlock Holmes.
Podle pravidel se můžeš vzdát zadání, ale ve prospěch toho, kdo přijde jako první. (Což nemusím být nutně já, protože, mezi námi přáteli, zrovna teď nemám moc času a vlastně ani náladu vymýšlet nové zadání.)
Tak něco nešifrovaného:
Je jich o 100 méně než na naši pražskou Eiffelovku.
období z týdne,....věnované určitému "zvířeti"
Text příspěvku byl upraven 07.06.22 v 16:10
žirafa....tohle ono není
...a to zvíře je v uvozovkách...a ty dovolují i takové zvíře
správně to je - odpovídá to zadání, jen máš něco jiného namysli a já ti do hlavy nevidím! ;-)
to už tady v hádankách bylo několikrát, že odpovědi může být více....
tak ještě jeden pokus
3+3+6
Vložit příspěvek