Martinus - pomoc v luštění (soutěž)
HaHa11: bodejť, takoví Mirci Dušíni v sukních...
Ale ještě děsivější než kniha samotná, je film podle ní z roku 1933. Vidět Katharine Hepburn jak se snaží hrát postavu o 10 let mladší je žalostné.
reader.007 : neviděla jsem ani jedno filmové zpracování - kniha sama mi stačila :)!
Dnešní pohlednice je za mě rozhodně nejjednodušší zatím.
Text příspěvku byl upraven 12.03.24 v 00:32
Tak včerejšek trošku potrápil, když už knihu z téhle doby a prostředí, tak preferuji Gone with the Wind. Dnešek byl jasný, jen se nenechte odradit prvním neúspěchem, když vám to nevezme hlavního hrdinu:-)
Dnes snadné, jen jsem uhodla napodruhé, nejprve jsem zadávala jméno ústřední postavy, která ale na místě z pohlednice není doma.
tatjana1737 : přesně :-), ono je to obecně dost lehké. Zatím.
Text příspěvku byl upraven 12.03.24 v 09:16
Tak dneska bylo dílo jasné hned, ale postavy jsem prostě zadávala všechny postupně.
Pro nás, co tenhle žánr nečteme vůbec a na filmy se nedíváme, to snadné fakt nebylo. :) Cpala jsem tam postavy z úplně jiné knihy, připadalo mi, že je naprosto jasná. No, nebyla. :) Takže pro mě byla jediná nakopávající nápověda od Loxias, aspoň doufám, že tak to bylo myšleno, že tahle kniha to není. :)
Mně to teda chvíli dalo, ale mám to. Každopádně šlo toto dílo zatím mimo mě. :-)
Dnes pomohla protetická pomůcka na pohlednici. Bar na obrázku opravdu není v Prasinkách ani v Příčné ulici :-).
Text příspěvku byl upraven 13.03.24 v 09:13
Dnes zajímavá shoda náhod. Zrovna mi leží na nočním stolku poslední román ze série ještě v anglickém originále. Zajímavý je kromě hlavního hrdiny s protézou i autor knihy. Teda ona je to ve skutečnosti vlastně hodně slavná autorka, i když se podle jména na obálce tváří, že je muž
Já se přiznám, že autorku, která píše pod pseudonymem dobře znám, a kdo ne, že? Ale tuhle její sérii jsem zatím nečetla. Co mě ale upoutalo je, že zatím poslední vydaný díl série má hroooozně moc stránek. Miluju knihy, které mají hodně stran. A je to kniha stále dost aktuální, nová. :-) Jinak jsem koukala, že první díl série byl vydán už v roce 2013. :-)
L3nch4: Proto jsou ideální eknihy, neurve vám to popruhy na batohu, případně nepřerazí nosní přepážku, čtete-li si v posteli. :)
Na první dobrou a to jsem to nečetla, číst nebudu a jméno postavy jsem kopírovala z anotace knih(y), protože ho vidím poprvé v životě. Ale jak vidím bar, hned mi došlo že to bude nějaká "komplikovaná osobnost".
To včera to byl jinej "vořech". Pěknej podraz od Martinusu, hodit tam Mars včetně jeho dvou měsíců, vysvobodily mne až modré oči z nápovědy ve 4 odpo :-)
Modrina: Když já mám raději tištěné knihy. E-knihy čtu také, ale spíš jen vyjímečně. Pokud je to možné, raději sáhnu po tištěné. Mám doma pár tlustých knih, které mají hafo stran, ale na tuhle, o které jsem psala, to nemá. :-) Ještě vím, že knihy ze série Cizinka mají přes tisíc stran. A také Kingovo To, to má taky přes tisíc. Samozřejmě, že bych se s takovou bichlí netáhla metrem do práce, ale doma se to číst dá. :-D
Martin6866 současná britská spisovatelka píšící také pod mužským pseudonymem a dílo je pak hned
Martin6866:
mně pomohla logická úvaha na 2 základní definice vyplývající z obrázku:
1. Kdo nosí náhradu z obrázku ve 12:00?
2. Ke které profesi se v románech často uchylují "zkrachovalé existence"?
A pak už stačilo jen gůglit klíčová slova z odpovědí...
Vložit příspěvek