Martinus - pomoc v luštění (soutěž)
Dnešní obrázek mě velmi potěšil. Citát, který se k němu váže jsme měli na svatebním oznámení :-) Tudíž jsem nezaváhala ani vteřinku...
Nápověda - nehledejte francouzská jména.
Dneska zase fajn a citát o bomboniéře je moje osobní heslo:-) Stejně jako spoustu dalších mouder nejen z knihy, ale i z filmu. Ten mimochodem patří mezi nejoblíbenější filmy v žebříčku ČSFD. A oprávněně.
Text příspěvku byl upraven 14.03.24 v 08:33
Vlastně je to úplně jednoduché, jen já měla dneska dlouhé vedení a příliš se upínala na tu čokoládu :-)
Kdo viděl film, ten ani nemrkne, kdo zná "jen" knihu, možná bude trochu tápat.
Vždyť je to jasné jak facka, ta kterou jistý člen jistého rodu a jistého uskupení ctil do konce svých dnů. Ta která vložila jistému hrdinovi do ruky dar nejvzácnější, jiné ani darovat neuměla.
Text příspěvku byl upraven 15.03.24 v 09:46
Jasné jak facka pro někoho, kdo četl knihy nebo viděl filmy. Mě třeba tato díla úplně minula.
Je to velmi velmi velmi známé fantasy a má spoustu fanoušků po celém světě. Vlastně první, co Vás napadne, když se řekne fantasy film... Postavy jsem prostě zkoušela a nakonec to s jednou vyšlo.
Snad neprozradím moc, když napíšu, že hledaná postava kraluje jednomu lesnímu národu v jedné velice známé fantasy sérii. Má kouzelné vodní zrcadlo a hlavní postavě věnuje dost důležitý dar, který přinese světlo tam, kde ostatní světla pohasnou.
Děkuji všem, kdo poradili.
Pro Atuin - hele, každý se u něčeho zasekne, ty předchozí knihy jsem luštila bez nápověd, dnes jsem prostě měla zhasnuto. Držím palce, ať Tě to nepotká.
Dnešní bonusová je lehoučká ale k té včerejší pohlednici mě stále nic nenapadá. Mohla bych poprosit ještě o nějakou nápovědu?
CtenarBara - třídílná filmová fantasy série natočená podle knih, které byly v ČSSR za komunismu zakázané. Doopravdy známá série, kterou dávají minimálně jednou za rok na Nově, ale někdy mám pocit, že i dvakrát do roka. A co se týče té samotné postavy, moc Vám neporadím, protože jsem to neviděla ani nečetla. Já jsem si našla postavy.cz, zamyslela se, jestli je to spíš muž nebo žena, a pak zadávala jednu po druhé.
Text příspěvku byl upraven 16.03.24 v 17:10
ctenarBara - série je hodně známá, jak knižní, tak filmová (asi první série, která napadne každého fanouška fantasy žánru). Sama postava není hlavní, ale je velmi důležitá a krásná.
ctenarBara - jestli mohu napovědět - postava má určitou tělesnou (z našeho člověčího pohledu) anomálii.
Ctenarbara : hrdinové, nositelé sudby a osudu najdou v její péči odpočinutí, naději i mnohé jiné...
Dneska jsem to vzala metodicky, podle japonských knih na DK. Neúspěšně... Hrdina totiž není z Japonska.
Paradoxně mi opět pomohla vzpomínka na naší svatbu. Konkrétně na obraz od Františka Kollmana, který jsme dostali. Tahle knižní postava byla jeho oblíbená inspirace (mimo jiné).
Tak dnes poprvé nic. Zkusila jsem snad všechno, ale Čínu nebo Japonsko nedávám.
Tak jsem to nakonec dala. Vzpomněla jsem si náhodou na jednu studiovou pohádku s Luborem Tokošem a pak už bylo snadné. ;)
Knihu neznám a osobně mi nejvíce pomohla nápověda uživatelky rejckaRH. Zkusím ještě napovědět: osoba, kterou hádáme, je hlavní postavou čínských detektivních románů.
Vložit příspěvek