Nono (aneb štrikovna)
Jaccku, vy mi už poněkolikáté píšete, že si lžu do vlastní kapsy. Dobrá, poučím se z toho.
tsal: na to, abych podstoupila ten sociální experiment a stala se dvakrát zaměstnancem jedné a téže firmy, jednou jako muž a jednou jako žena, mi už jaksi nezbývá čas.
Ech...prašivina.
Text příspěvku byl upraven 04.12.18 v 12:42
TakySimona, já nikde netvrdím, že si lžete do kapsy, já jen tvrdím, že v takových situacích je těžko pro nezávislou osobu posuzovat, kde je pravda. Chápu, že je to nepříjemné být odmítnut na pracovním pohovoru, zvlášť když se něco takového děje opakovaně, ale byly ty důvody opravdu osobní? Mělo to co dělat s tím, že jste žena?
A ta otázka "kolik byste si tak představovala" je jedna z nejstupidnějších otázek na pohovorech. Když si člověk řekne o příliš hodně, je to špatně, když si řekne o málo, je to taky špatně. Prostě to chce mít přehled o platech o na podobných pozicích a započítat své vlastní zkušenosti atd
https://www.dobraprace.cz/article/jak-spravne-behem-pohovoru-vyjednavat-o-platu-17/
u nás doma máme málokedy niečo lepšie ako u vás- Ale v inzerátoch na pracovné pozície je povinne zverejňovaný plat. Čiže odpadá koľko by som chcela a koľko mi dajú - teda viem, okolo akej sumy oscilujem.
to bamba:
nevím, jestli je to u nás povinné, myslím, že ne, ale v inzerátu bylo rozmezí. Já si řekla asi o 20% výše, než dolní mez, protože fakt nejsem absolvent hledající první práci. Právě naopak, jsem už "na trhu práce ohrožená skupina".
A ještě k tomu škaredá, drzá a nemám kozy. Takže, co bych vlastně chtěla, že?
TakySimona: Trochu mě udivujete. Také dělám v IT a v životě by mě nenapadlo posuzovat plat podle vzdělání a praxe. Rozhodující je co kdo umí a co má v hlavě, a to nemá se vzděláním ani pohlavím nic společného.
to braunerova:
Součástí pohovoru byl profesní test (60 otázek) a test skupinových rolí.
A věřte mi, že jsem za ty dvě hodiny měla co psát.
to máte ešte celkom dobré. Ja som raz musela maľovať stromček a počítať 10 príkladov zo základnej školy - počítam že niekde okolo 5 ročníka.
to bamba:
Tak Rorschachovy testy na mě vytáhli zase při jiné příležitosti!
:-)
Rorschach je nejspíš pavěda, nevím proč na tom čeští psychologové tak lpí. Nejlepší je říkat, že v těch flecích člověk vidí kosti, krev a sexuální symboly :-)
to Skeeve:
"Ironie, nadsázka, hlubší význam!"
Fakt to nebyl pracovní pohovor! :-)
https://www.mesec.cz/clanky/ak-se-lisi-plat-za-stejnou-praci-u-muze-a-u-zeny/
hned první odkaz z diskuze pod článkem...
http://cfoworld.cz/trendy/uz-je-to-venku-i-feministky-v-tichosti-priznavaji-ze-tvrzeni-o-rozdilu-v-platech-jsou-nepravdiva-2075
https://petrhampl.com/0-je-platova-diskriminace-podle-pohlavi-mytus
Tvoje víra, že to není pravda, je až dojemná, Jaccku...
Já tedy nevím, školy nemám, ale vážně si lidičky (hoši) myslíte, že údaje např. z ČSÚ nebo třeba Eurostatu jsou nesmyslné? Že by statistici udělali takovou školáckou chybu v metodice?
kní, je nejspíš fakt, že muži berou v průměru víc než ženy. Ale otázka je ta, zda je to způsobeno nějakou systematickou diskriminací žen nebo ne. Já myslím že ne. Ve státním jsou všude platové tabulky, platové třídy a skupiny podle počtu odpracovaných let a diskriminace na této úrovni nefunguje. Myslím si že ty rozdíly lze do značné míry vysvětlit odlišnou volbou kariéry žen a mužů. 90% chirurgů tvoří muži, přestože dnes už vystuduje víc lékařek než lékařů. Prostě muži dělají náročnější, zodpovědnější, rizikovější, a proto i lépe hodnocená povolání. A toto opět není dáno žádnou zásadní systémovou diskriminací, jako spíš volbou žen, kterým nestojí za to obětovat té kariéře tolik co muži.
Inu to je ten patriarchát - ono to jede samospádem. Tradice. Určitě je ti líp, když si myslíš, že je to tak, jak píšeš. Kdybys byl žena, viděl bys to jinak.
Ale nejde jen o mzdy, ale i o mozek:
V 19. století se lékaři (vědci) domnívali, že muži mají větší mozkové čelní laloky než ženy, a tak do nich tedy ve svých raných teoriích umístili sídlo inteligence. Když se o něco později ukázalo, že tato část mozku je zvláště dobře vyvinutá také u opic, měření začala náhle "ukazovat", že čelní lalok mají ve skutečnosti přece jenom větší ženy. Inteligence se mezitím ve vědeckých teoriích nenápadně "přestěhovala" do temenního laloku...
Jaccku, ne každá žena chce kariéře obětovat všechno... většina žen, které znám, chce být také matkou - a jsou muži ochotni vytvořit jí takové zázemí, aby stihla obojí ?
anketa z nejnovějšího Respektu:
Pro koho by si měl tuto středu přijít čert?
Vzhledem k tomu, že pracuji v instituci, která příliš dlouho strašila lidi čerty (a občas i dnes straší peklem na zemi - viz debatu o Istanbulské úmluvě), snažím se to vyrovnávat tím, že spíš pomáhám lidem do nebe. Když jsem však slyšel, jak Miloš Zeman při svých permanentních volebních taženích po českém a moravském venkově opakovaně bavil posluchače stále stejnou vousatou anekdotou o pekelném trestu pro Brigitte Bardot (měla sedět na klíně vždy někoho, koho Zeman právě neměl rád), napadlo mě, že možná on a jeho suita by se tam dole cítili mezi svými.
TOMÁŠ HALÍK, katolický kněz
Tak já bych prosila lokální valašśko-slováckou zásahovou jednotku z PekloUnion, aby si vzala do opatery pana Jiřího Čunka, momentálně hejtmana Zlínského kraje.
Včera jsem byla na veřejné debatě k jeho "geniálnímu" nápadu postavit novou super-hyper-automatickou krajskou nemocnici v mezeře mezi supermarkety a dálničním obchvatem.
A jestliže už předtím jsem chovala podezření, že je to jenom krajková zástěrka přehozená přes něco úplně jiného, pak po včerejšku už to vím s pravděpodobností 0,78, že se jedná jen&pouze o spekulaci s pozemky.
Do čí kapsy půjdou následné provize za prodej jednoho zceleného pozemku firmě Penta? Hádejte, můžete jednou.
Grrrrr!!!
Kní, můj ex-šéf, který se s Jiřím Čunkem osobně zná, tyká si s ním, mi napsal:
"Jemu určitě nejde o peníze ani prvoplánově o moc.
Pokud potřebuje moc, tak pro to, aby mohl prosazovat dobré věci. A na jeho životě, rodině, tak nějak vidím, o co mu jde."
A dál naše konverzace pokračovala na téma tzv. tradiční rodiny, resp. (z mé strany) na to, jak je toto téma zneužíváno lidmi, kteří kážou vodu a pijou víno. Což bych sem nerada implantovala, protože se o tom píše v jiném vlákně.
Text příspěvku byl upraven 06.12.18 v 14:17
další Zemanův kámoš z KGB
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zahada-novinare-syrucka-vyznamenaneho-prezidentem-zemanem-ut/r~49d87e86f70111e8b9390cc47ab5f122/
Vložit příspěvek