Off topic a pověry a bludy všeho druhu
Jo, pravidla, to je moje! :D
No, vdaná spisovatelka, to je trochu jiná věc, koneckonců, taková spisovatelka se může vdávat kolikrát chce a nějaký to jméno pro svoje publikum si vybrat musí - a většinou to řeší pseudonymem v tom smyslu, že si třeba pro literární potřeby ponechá dívčí jméno nebo si nějaký vymyslí. Ale když si chlap změní jméno nejenom v podpisu pod svým dílem ale i v podpisech na daňových přiznáních a jiných dokumentech, znamená to, že to původní jméno fakt odložil. A pokud jako autor doopravdy začal fungovat až po té změně jména (jako Lombino podepsal jen pár povídek a prvním románem počínaje je Hunter pro čtenáře i pro úřady), tak bych to jeho rozhodnutí respektoval a uváděl bych ho všude jako Huntera.
Přikláněl bych se k tenaxovi - je tady jednak dost věcí na opravování a na autora se člověk dostane, ať zadá jakékoliv jméno. V životopise se pak může dočíst, jak to se jménem je. Navíc by se podle mne zbytečně "rozvrtal" zaběhlý systém vkládání.
Chápu sice woodwardův postoj, osobně to ale pokládám za nepodstatné.
Text příspěvku byl upraven 01.11.16 v 23:46
Také bych se přikláněla, aby byl zachován stávající "systém", aby do něj nebylo zbytečně vrtáno. Důležité je, řekla bych to nejdůležitější, jak píše tenax, že ať zadám jakékoliv jméno, vyjedou mi všechny autorovy knihy, vyjede mi jeden životopis. Do něj bych doplnila, když to nyní chybí, další informace, které se podaří dohledat.
Text příspěvku byl upraven 02.11.16 v 06:54
nemyslím, že by se tímhle cokoliv "rozvrtalo". ono zase není tolik autorů, kteří si změnili jméno (doopravdy, nejenom "umělecky") ještě dřív, než se jejich literární dráha trochu rozběhla.
navrhujem vkladať sem rodné číslo autora. U Američanov číslo poistenia a mohlo by sa to rovno niekde overovať.Možno by sa ým jeden problém vyriešil...
Obávam sa, že zverejňovaním rodného čísla by sme porušili zákon. Okrem toho, rodné číslo sa tiež môže zmeniť, hlavne keď sa ukáže, že to isté rodné číslo majú dvaja občania. Zažila som aj, že sa dakomu zmenil dátum narodenia. Na nič nie je spoľah.
Hm, jo, je to sranda, mně jenom přijde zbytečný mít autora zaneseného pod jménem, které on sám dřív, než mu vydali první román, odložil a přijal legálně jméno jiné. Pokusil jsem se to opravit, ale velemoudří moderátoři to zamítli, takže je tam dál pod jménem Lombino. Sice je u toho napsáno, že později začal používat jméno Hunter, ovšem to jméno nechali i v seznamu pseudonymů - což je pitomost. Kdyby byl na DK založen jako Evan Hunter s připomínkou v životopisu, že se narodil jako Salvatore Lombino, bylo by to logické. Takhle je to jen zmatek.
monitori te salutant - riešim montáž kamery na dom. A budem presne vedieť čo sa opovážilo zazelenať, zožltnúť, prípadne zdrhnúť z domu a zo záhrady.
žloutne listí. ale že by se něco žlutilo... třeba housátka nebo číňani, to jsem nikdy neslyšel. :)
https://www.youtube.com/watch?v=bz4x7ZIO6bs&feature=youtu.be
Koukám jak se vydělávají peníze, ale nemůžu na podnikatelku najít nikde mejlový kontakt. Asi něco dělám špatně. Co se týká jejího hodnocení Švadleny má recht. Poslední dobou autoři pracují systémem - posbírám náhodně různé ingredience, protřepu je, přidám lepidlo a vydám to. Čtenáři jsou z těch šíleností pak připitomělí a neví která bije. Je to literatura nového patologického typu BLBINY O NIČEM
Text příspěvku byl upraven 18.01.17 v 08:46
Mně to tak připadá že autoři knih nemají už žádná pořádná témata o kterých by se dalo psát. Dřívější autoři vysbírali všechny starší životní příběhy a nové příběhy, které by se daly zpracovat už nejsou. Takže se vyrábějí syntetické a scifi knížky. Život jaksi vyšuměl do ztracena a kromě kriminálních příběhů nic neexistuje. Ale i ty se dělají synteticky pomocí generátorů knih. Ještě se sem tam najdou témata z historie, která jsou popsaná lépe než dnešní skutečnost.
Text příspěvku byl upraven 18.01.17 v 11:01
""...Ale i ty se dělají synteticky pomocí generátorů knih...."
tester, že vy máte nějaký podobný na příspěvky do diskuzí?
Vrozené duševní nebo tělesné postižení - odpovědnost:
Tělesně postižený vlivem svého postižení trestný čin nespáchá. Ale třeba psychopat s vrozeným postižením trestný čin spáchá a je za to potrestaný a při tom za to nemůže. OK?
Text příspěvku byl upraven 07.06.17 v 12:14
Tak prr. .nemůže? Znám jednoho chlapečka, když mu bylo asi 9 let, začal přede mnou mlátit druhého s tím, že ho k tomu vyprovokoval a to on musí druhého zmlátit, on za to nemůže, on je nemocný a musí brat léky , pani doktorka mu to řekla, že za to nemůže. Takže to je v pořádku? Nee! Za nemoc nemůže, ale za své chování ano a je za něj zodpovědný.
Ať potřebuješ léky nebo ne, za své chování jsi stále zodpovědný TY a ne ti ostatní, doufám, že to ta paní doktorka psycholožka neopomíjí.
jak to, že za to psychopat nemůže? vždyť ví,co se má a co se nemá a udělat to, co se nemá,i když věděl, že se to nemá udělal ze své vůle.Psychopat za své činy rozhodně může. Kromě toho psychopat není nemocný, má jen trochu netradiční osobnost
Má to vrozené a to neopravitelně. Tělesně postižený ma naději na zlepšení svého zdraví.
bubka: promluv si s nějakým psychiatrem, aby ti vysvětlil, kdo ví nebo neví co se má a nemá.
Omlouvám se, už jsem to odstranila. Dala jsem to sem, protože nevím kam jinak to dát. A ano ten dotazník je jen do školy, takže dokonalý určitě nebude ;-)
nemám žádnou osobní zkušenost. jen mě napadlo, že když tu vykládáš o tom, co psychopat ví nebo neví, a jakou má osobnost, měl by ses poradit s odborníkem, abys nežvanil nesmysly.
Vložit příspěvek