PODVODNÍ UŽIVATELÉ
A bylo to zase přes nějaký e-shop? Nebo jste to posílali přímo na "něčí" účet?
Minimálně ta jedna podvodnice tu měla více uživatelských účtů nějak dohledatelných, viz. výše, když šly zablokovat. Jistě, nezabránilo by to všem podvodům, alespoň by došlo k nějakému stížení a možná i někoho odradilo. Řekla bych, že by se tím dalo hlavně najevo, i nově příchozím, že DK jsou stránky, které mají nějaký řád. A nakonec, odstranění duplicit, či dalších x-cit by pomohlo i jinak...
Text příspěvku byl upraven 16.06.16 v 10:47
Tato uživatelka jela pod jedním stejným účtem. všichni lidi mi ho potvrdili. No doufám že to dáme a potrestají ji
To mi už nic neřekne. Vím že tu byla jedna podvodnice, která si nechávala za knihy platit zboží přes e-shopy
Já hlavně nechápu, jak může někdo posílat peníze předem, aniž by měl v ruce zboží. Asi jsem staromódní, ale platím vždy jen při převzetí.
Víte, tsal, možná je to zhovadilý způsob, nepřu se. Psala jsem to jen proto, že si myslím, že když už k ničemu, alespoň by se dalo najevo, že tu nějaký řád existuje. A nejde mi zdaleka jen o bazar...
Přidám do placu ještě jedno uživatelské jméno - petrneumann. Za knihu z bazaru jsem zaplatila převodem už v listopadu 2015. No, moje blbost... Knihu samozřejmě nemám, na zprávy dotyčný nereaguje.
To siena. Chápu vás sieno, jen nevím, co by se pak stalo, kdybych se chtěla přihlásit z nové IP adresy, operátor mi je sem tam mění...
Kupuji jedině na dobírku a zboží si při převzetí zběžně kontroluji. Platit předem, to ne.
To bytost: Já bych dala možnost více profilů z jedné adresy ale též bych si nechala možnost, je sem nepustit, nějaké omezení, třeba ne víc jak 6 - dva dospělí + dvě děti+ dva starší, pokud ovšem není pravda to, že stejnou IP, může mít celá vesnice anebo bych si posvítila právě na bazaristy se stejnou IP...
Web jako Databazeknih kontroluje IP uživatelů? To je trochu sci-fi, ne?
Doufám. ze tu nechaj ty koncová čísla uctu, jinak cela se tu rychle mažou :(
To Hankie: To vypadá jako účet k fio bance ne?
A zkoušelas to projet googlem, abys zjistila kam to šlo? Anebo zajít do banky s tím, že to odešlo na špatný účet, prý to některé začínající podvodníky odradí a dají souhlas k zpětnému převodu?
Také raději na dobírku. Ale většina chce platbu předem. IP nevim občas sem i mimo svoji. Myslím že v dnešní době to jde dobře obejít. Sám mám IP adresy.
Doporučuji z vlastní zkušenosti, podat reklamaci na omylem provedenou platbu, po čase se dozvíte jmeno a adresu majitele uctu. A potom uz se da lecos dělat...
číselník kódů bank (to je to číslo za lomítkem čísla účtu) najdete na webu ČNB:
https://www.cnb.cz/cs/platebni_styk/ucty_kody_bank/
- rozklikněte si řádek Číselník 172 ze dne 10. 5. 2016.
Podľa mňa sú čísla účtov nepodstatné, teda, ten človek, ak bol napr. stejný, si mohol nechávať platiť veci v rôznych obchodoch; mne by prišlo logické:
1. vygoogliť číslo účtu (ak si nechával platiť platby v eshopoch, tak tie by mohli mať dohľadateľný účet)
2. zistiť v danom eshope, kam to posielali, vysvetliť im situáciu
3. ak to posielal eshop na pobox a pod., požiadať poštu o meno odberateľa
4. zajsť čo najskôr do banky a stornovať platbu
5. spojiť sa s ostatnými, ak sa jednalo o to isté meno v bode 3.
6. všetko na políciu
Tsal, já po nikom nic nepožaduji a respektuji to, že bazar je na zodpovědnost každého, ostatně je to ve zdejších podmínkách. A ty jsem si již četla několikrát, dokonce i psala do nějakých vláken na toto téma.
Reagovala jsem tak až nyní, kdy se tu začalo toto téma probírat ve velkém, kdy podvody v něm narůstají, zdá se, geometrickou řadou. A dovolím si říct, že ty podvody částečně souvisí i s tím, jakým směrem se tyto stránky ubírají. Je jasné, že s přibývajícím počtem uživatelů přibude i spousty negativních jevů a nemyslím tím jen obchodování v bazaru, proto jsem se zmínila, proto jsem vůbec psala. Možná by už bylo na místě "zpřísnit" zdejší řád a podmínky užívání. Ale chápu, že to nikoho moc nezajímá, takže pro mne za mne...
Text příspěvku byl upraven 16.06.16 v 18:59
Ano mBank. JIRILAK to se vam ale penize nevrati a taky vam nikdo neřekne jmeno a dresu majitele účtu
To CherryF: Pokud se vyděsí majitel účtu a dá svolení, tak se peníze vrátí, a člověk se vyhne popotahování na policii...
Samozřjemě pokud vy dáte dohromady tu částku 5001,- Kč, tak bych to nedělala a na policii šla... Koneckonců, tolik omylem poslaných peněz by přišlo bance asi divné...
Vložit příspěvek