Popsugar výzva 2015-2018

DISKUZE » Volná diskuze

MichelleS
MichelleS 08.08.2018 v 18:25

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Ajrad1981
Ajrad1981 12.08.2018 v 16:46

Já mám z DK výzvy přečtenou polovinu a Popsugar jsem dlouho nepočítala, ale momentálně mám letos přečteno 34 knížek, což je o 5 knih míň, než jsem měla v plánu. Třeba to nějak stihnu :-)

evickakyticka
evickakyticka 19.10.2018 v 06:26

Konec roku se pomalu blíží.... Kolik vám zbývá? Já sedm knih, z toho tři mám doma nachystané k přečtení. Tak snad stíhám. Jediné, co jsem se zasekla, je kniha z dekády, ve které jsem se narodila. Měla jsem nachystané Hrdinové od Pečenky, ale po pár stranách jsem musela čtení nechat. To fakt ne. Jak to šalamounsky udělat, aby se děj odehrával mezi lety 1980-1990?

Ajrad1981
Ajrad1981 19.10.2018 v 07:53

Závidím. Mně jich chybí 14. Nemám ještě hotovou ani výzvu tady na DK, zde mi jich chybí šest. Ale dvě z témat se nacházejí v obou výzvách, takže potřebuji přečíst ještě 18 knížek. Zas to budu nahánět na konci roku :-)

evickakyticka
evickakyticka 19.10.2018 v 08:14

Tady mi chybí dvě. Jednu - brněnskou už mám nachystanou, druhou - vánoční - si nechávám na Vánoce. Tak snad stíhám. Ale už se těším, až popsugar dokončím, příští rok bude stačit DK výzva nebo snad někdo plánuje i další rok?

MichelleS
MichelleS 19.10.2018 v 09:30

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

makynka911
makynka911 19.10.2018 v 09:32

Tak já tiše závidím, výzvu na DK mám sice splněnou ale z Pop mi chybí ještě 19 knih, obávám se, že tuhle výzvu letos nedám. Ale zase si můžu říct že jsem určitě 70 knih přečetla, bohužel se většina z toho, co čtu nedá zařadit. To je tak, když mě někdo pustí do knihkupectví do sekce Fantasy a scifi :)

Každopádně se do obou pouštím i příští rok :)

Text příspěvku byl upraven 19.10.18 v 09:33

Maanna
Maanna 19.10.2018 v 09:51

Mně u Popsugar chybí ještě 10 knih, ale 5 jich číst nechci - udělala jsem si lehce okleštěnou výzvu o věci, které mě nelákají ani minimálně

el.peee
el.peee 19.10.2018 v 10:42

Mě DK chybí 9 a tady to ani nepočítám :D
Splněno budu mít 12, které jsem tento rok přečetla, achjo kdy, kdy všichni čtete? :D

rysavas
rysavas 19.10.2018 v 10:50

U mě je bilance taková prapodivná, jelikož od června mám pocit, že se ke knížkám vůbec nedostávám - řešíme jen nemocnice a práci - je toho moc. A když už se člověk ke knížce dostane, tak přečtu stránku a usínám.
Nicméně z mé rozšířené Popsugar výzvy (71 knih) mi jich zbývá 49.
Z výzvy DK mi jich zbývá ještě 8.
Ale ve skutečnosti jsem přečetla 66 knih a 17 dalších mám aktuálně rozečtených, tak jsem zvědavá, jestli tu 100 přečtených knih za letošní rok dám či ne.

Každopádně příští rok půjdu zase do obou výzev. Tu z DK letos určitě dokončím a ty, co mi zbydou z Popsugar si přeliju do další popsugar výzvy a já to prostě jednom dosplním :)

Jo, mimochodem, už mám vybraných asi 10 knih, do výzvy DK na další rok :))

A závěrem: knihy, které mě letos opravdu dostaly jsou tyto:
- Muž jménem Ove
- Zlomení andělé
- Nezapomeň
- Mezi krásou a ošklivostí
- Žij, dokud to jde
- Jedna želva za druhou
- Anna ze zeleného domu
- Eleanor se má vážně skvěle
- Muffin a čaj

Ty výše uvedené jsou asi top, a pak musím zmínit dvě, které nebyly tak úžasné, ale dostaly se mi pod kůži takovým vtíravým způsobem, ale spíš děsivým a to jsou Malá sestra a Pojď sem, ať ti můžu dát pusu.

Ajrad1981
Ajrad1981 19.10.2018 v 12:48

Taky příští rok půjdu do obou výzev. Tu letošní z DK stihnu splnit určitě, Popsugar, no tu asi spíš ne, ale mám tam nachystané většinou svoje knížky, které si plánuji přečíst (proto jsem je taky kupovala), takže o ně ošizená nezůstanu. Mým problémem je, že tenké knížky asi číst neumím - a autoři jsou asi placení od počtu stran, nebo nevím.
A na příští DK výzvu mám udělaný předvýběr asi u 12 témat :-)

Lina_S
Lina_S 25.10.2018 v 10:21

Ahoj všem. Mně chybí do místní výzvy dvě knížky a do Popsugar dvanáct, ze kterých mám jednu rozečtenou. Byla jsem teď tři týdny na školení, tak jsem si myslela, jak tam budu po večerech číst, ale sešla se tam tak skvělá parta, že jsem přečetla jen čtyři knížky, splnila jsem knihu o cestování v čase, mikrohistorii, knihu o duševním zdraví a knihu z jiné planety. Ale pořád věřím, že to zvládnu. Dokumenty mi trvají déle, ale detektivku nebo moderní román sežeru klidně za odpoledne a takové tam mám nachystané ještě tři. Příští rok bych chtěla zkusit zase obě výzvy. Mám svůj soukromý seznam "Chtěla bych si přečíst", kde je aktuálně 123 knížek. Až budu mít čas, sedmdesát z nich rozdělím k tématům na příští rok, vždycky to alespoň z většiny nějak jde, takže málokdy čtu něco, co jsem si tak jako tak už nechtěla přečíst. Dnes a zítra jsem si vzala dovolenou, protože mám strašnou rýmu, tak snad nějak pohnu s knihou o feminismu, kterou mám rozečtenou.
Všem držím palce, ať se vám povede přečíst všechno, co jste chtěli.

el.peee
el.peee 31.10.2018 v 15:44

Já si nemyslím, že stihnu dokončit letošní výzvu DK, ale pokusím se.
na příští rok mám cíl dokončit ty předchozí, zkusím to nějak dát dohromady i s Popsugar.
Budete zase někdo překládat témata, prosím? :)

Ajrad1981
Ajrad1981 31.10.2018 v 15:50

Netrpělivě očekávám, až je Popsugar vyplivne :-) Pak je klidně zase veřejně přeložím a předložím :-)

rysavas
rysavas 31.10.2018 v 18:25

Ajrad1981 také číhám, ale myslím, že Popsugar bude zase zveřejněna až v lednu :) Pak se honem vrhnu do přiřazování titulů a pak si svůj krkolomně přeložený seznam porovnám s vaším a ujasním si zbytek :) Díky :)

Ajrad1981
Ajrad1981 31.10.2018 v 20:53

rysavas: V diskuzích na goodreads je netrpělivých čekatelů na témata víc a většinou tvrdí, že Popsugar zveřejňuje v listopadu. Necháme se překvapit :-)

rysavas
rysavas 01.11.2018 v 00:02

Ajrad1981: Tak to se těším a doufám také v listopad...nemůžu si pomoci, ale to plánování mě moc baví - navíc to krásně přesouvá myšlenky, takže už aby to bylo :))

Ajrad1981
Ajrad1981 05.11.2018 v 11:02

Popsugar zatím mlčí, ale našla jsem jinou výzvu - Around the year in 52 books. Tam už témata zveřejněná jsou. Splnit tři různé výzvy za jeden rok, to nedám, maximálně pokud by se některá kniha dala použít ve více výzvách, ale zas bych mohla zkusit alespoň podumat nad tématy ;-)

rysavas
rysavas 05.11.2018 v 18:05

Ajrad1981 Pošlete mi, prosím, odkaz? Já jsem nenapravitelná, čím víc výzev, tím lépe :) Potřebuji si co nejvíc odvést myšlenky jiným směrem. Díky moc :)

Ajrad1981
Ajrad1981 05.11.2018 v 21:29

Já sem dám celý seznam :-) Akorát zatím v AJ ;-) U některých témat si budu muset počkat na diskuzi, protože fakt nevím, co tím chtěl básník říct.

1. A book that was nominated for or won an award in a genre you enjoy
2. A book with one of the 5 W's in the title (Who, What, Where, When, Why)
3. A book where the author’s name contains A, T, and Y
4. A book with a criminal character (i.e. assassin, pirate, thief, robber, scoundrel etc)

5. A book by Shakespeare or inspired by Shakespeare
6. A book with a dual timeline
7. 2 books related to the same topic, genre, or theme: Book #1
8. 2 books related to the same topic, genre, or theme: Book #2

9. A book from one of the top 5 money making genres (romance/erotica, crime/mystery, religious/inspirational, science fiction/fantasy or horror)
10. A book featuring an historical figure
11. A book related to one of the 12 Zodiac Chinese Animals (title, cover, subject)
12. A book about reading, books or an author/writer

13. A book that is included on a New York Public Library Staff Picks list
14. A book with a title, subtitle or cover relating to an astronomical term
15. A book by an author from a Mediterranean country or set in a Mediterranean country
16. A book told from multiple perspectives
17. A speculative fiction (i.e. fantasy, scifi, horror, dystopia)

18. A book related to one of the elements on the periodic table of elements
19. A book by an author who has more than one book on your TBR
20. A book featuring indigenous people of a country
21. A book from one of the polarizing or close call votes

22. A book with a number in the title or on the cover
23. 4 books inspired by the wedding rhyme: Book #1 Something Old
24. 4 books inspired by the wedding rhyme: Book #2 Something New
25. 4 books inspired by the wedding rhyme: Book #3 Something Borrowed

26. 4 books inspired by the wedding rhyme: Book #4 Something Blue
27. A book off of the 1001 books to read before you die list
28. A book related to something cold (i.e. theme, title, author, cover, etc.)
29. A book published before 1950
30. A book featuring an elderly character

31. A children’s classic you’ve never read
32. A book with more than 500 pages
33. A book you have owned for at least a year, but have not read yet
34. A book with a person's name in the title

35. A psychological thriller
36. A book featured on an NPR Best Books of the Year list
37. A book set in a school or university
38. A book not written in traditional novel format (poetry, essay, epistolary, graphic novel, etc)

39. A book with a strong sense of place or where the author brings the location/setting to life
40. A book you stumbled upon
41. A book from the 2018 GR Choice Awards
42. A book with a monster or "monstrous" character
43. A book related to STEM (Science, Technology, Engineering, Math) [fiction or nonfiction]

44. A book related in some way to a tv show/series or movie you enjoyed (same topic, same era, book appeared in the show/movie, etc.)
45. A multi-generational saga
46. A book with a (mostly) black cover
47. A book related to food (i.e. title, cover, plot, etc.)

48. A book that was a finalist or winner for the National Book Award for any year
49. A book written by a Far East Asian author or set in a Far East Asian country
50. A book that includes a journey (physical, health, or spiritual)
51. A book published in 2019
52. A book with a weird or intriguing title

makynka911
makynka911 06.11.2018 v 06:41

Zkusím to přeložit, když tak to sem pak hodím a sjednotíme nějak překlady :)

Lina_S
Lina_S 06.11.2018 v 07:49

Nabízím překlad výzvy Around The Year with 52 Books. Nejsem si jistá body 13, 36 a 39. Úplně jsem vyhořela na bodu 21, ale ten jsem si nechala vysvětlit profesionálním překladatelem. Ještě uvidím, s jakými tématy přijde PopSugar a vyberu si jednu z nich. Čekám na Vaše verze překladů.

1. Kniha, která byla nominována nebo získala ocenění ve Vašem oblíbeném žánru
2. Kniha s jedním z pěti "W" v názvu (Who, What, Where, When, Why = kdo, co, kde, kdy, proč)
3. Kniha, jméno jejíhož autora obsahuje A, T a Y
4. Kniha s kriminálním charakterem (atentátník, pirát, zloděj, lupič, podvodník...)
5. Kniha od Shakespeara nebo inspirovaná Shakespearem
6. Kniha se dvěma časovými osami
7. První kniha ze dvou knih stejného žánru nebo týkajících se stejného tématu
8. Druhá kniha ze dvou knih stejného žánru nebo týkajících se stejného tématu
9. Kniha z jednoho z pěti žánrů, které nejlépe vydělávají (romantika/erotika, detektivka/záhady, duchovní literatura/osobní rozvoj, sci-fi/fantasy nebo horor)
10. Kniha s historickou postavou
11. Kniha, která má v názvu, na obálce nebo se týká jednoho z dvanácti zvířat čínského zvěrokruhu
12. Kniha o čtení, knihách nebo spisovateli
13. Kniha, která je v katalogu NewYorské knihovny?
14. Kniha s nadpisem, titulkem nebo obalem vztahujícímu se k astronomii
15. Kniha autora ze středomořské země nebo odehrávající se ve Středomoří
16. Kniha psaná z pohledu více vypravěčů
17. Spekulativní fikce (tj. fantasy, sci-fi, horor, antiutopie)
18. Kniha týkající se jednoho z prvků v periodické soustavě prvků
19. Kniha autora, který má více než jednu knihu na Vašem seznamu "Chystám se číst"
20. Kniha pojednávající o původních obyvatelích země
21. Kniha o ožehavém, vyhraněném tématu vyvolávajícím emoce
22. Kniha s číslem v názvu nebo na obálce
23. První ze čtyř knih inspirovaných svatební pověrou: Něco starého
24. Druhá ze čtyř knih inspirovaných svatební pověrou: Něco nového
25. Třetí ze čtyř knih inspirovaných svatební pověrou: Něco půjčeného
26. Čtvrtá ze čtyř knih inspirovaných svatební pověrou: Něco modrého
27. Kniha z tisíce a jedné knihy, které musíte přečíst, než zemřete
28. Kniha týkající se něčeho studeného (téma, titul, autor, obálka apod.)
29. Kniha publikovaná před rokem 1950
30. Kniha, jejíž hrdinou je senior/starší člověk
31. Dětská klasika, kterou jste ještě nečetli
32. Kniha s více než 500 stránkami
33. Kniha, kterou máte alespoň rok, ale ještě jste ji nečetli
34. Kniha se jménem v názvu
35. Psychologický thriller
36. Kniha figurující na seznamu nejlepších knih roku vydaném National Public Radio? (https://apps.npr.org/best-books-2017/)
37. Kniha odehrávající se ve škole nebo na univerzitě
38. Kniha, která není napsána v tradičním formátu (poezie, esej, román v dopisech, komiks...)
39. Kniha, v níž hraje důležitou roli místo, kde se odehrává?
40. Náhodně vybraná kniha
41. Kniha, která získala cenu GoodReads Choice Award 2018 (https://www.goodreads.com/choiceawards/best-books-2018)
42. Kniha, v níž vystupuje zrůda nebo člověk se zrůdným charakterem
43. Kniha týkající se STEM (Science, Technology, Engineering, Math = věda, technologie, inženýrství, matematika) = fikce nebo dokument
44. Kniha, která nějakým způsobem souvisí s televizním pořadem, seriálem nebo filmem, který se Vám líbil (stejné téma, odehrává se ve stejné době, objevila se v daném filmu...)
45. Multigenerační sága
46. ​​Kniha s převážně černou obálkou
47. Kniha spojená s jídlem (na obálce, v ději...)
48. Kniha, která byla nominována nebo získala národní knižní cenu v jakémkoliv roce (u nás tedy asi Magnesia Litera)
49. Kniha napsaná autorem z dálného východu nebo odehrávající se na dálném východě
50. Kniha, která zahrnuje cestu (skutečnou cestu, cestu k uzdravení nebo duchovní cestu)
51. Kniha vydaná v roce 2019
52. Kniha s neobvyklým nebo zajímavým názvem

Text příspěvku byl upraven 06.11.18 v 08:03

Ajrad1981
Ajrad1981 06.11.2018 v 08:15

Lina_S: Děkuji. Ta třináctka je kniha doporučená pracovníky newyorkské knihovny, dělávají seznam. Tady je odkaz: https://www.nypl.org/books-music-movies/recommendations/best-books/staff-picks
(ne, tak chytrá nejsem, vyplynulo to z diskuze k tomuto tématu :-D)

Mirka.K
Mirka.K 06.11.2018 v 08:28

40. Asi myslíš to samé, ale spíš bych to nazvala: Náhodně objevená kniha (třeba v knihkupectví, atd.)

48. Myslím, že mluví o americké ceně:
https://cs.wikipedia.org/wiki/National_Book_Award

Lina_S
Lina_S 06.11.2018 v 08:51

Ajrad1981: No, já pořád přemýšlela, co mají s databází knihovny co dělat její zaměstnanci. Tak teď už je to jasné. :-)

Mirka.K: V obojím máš pravdu. Tu čtyřicítku myslím stejně, ale Náhodně objevená kniha to vystihuje líp. A ta osmačtyřicítka... Možná by to šlo uchopit oběma způsoby. Jak jsem totiž koukala na seznam na Wiki, tam bych si z těch Američanů vybírala asi hodně těžko.

A co myslíte ten bod 39?

Vložit příspěvek