Popsugar výzva 2015-2018

Začátkem roku jsem se zaregistrovala na goodreads, částečně i kvůli angličtině. Můžete se tam zúčastnit čtenářské výzvy - ta v podstatě spočívá pouze v tom, že si zadáte, kolik knih za rok chcete přečíst. Je to vtipné. Zadala jsem tam svých 65 knih a ono mi to nyní inteligentně hlásí, že mám dvě knihy zpoždění (jo, fakt to potěší). Hlídají za mě toho 5,5 dne na jednu knížku, no není to skvělé? :-D A taky se tam dá upravovat progres u právě čtených knih, takže nemusím dostávat nápad počítat, kolik procent z knížky mám přečteno, udělají to za mě! Paráda :-)
Jenom teď nevím, jestli mě to má motivovat, nebo srážet na kolena ;-)

Ajrad1981: To já letos přečetla už 10 knih a další čtyři mám rozečtené - ale to nic neznamená - leden je totiž u mě všeobecně nejvíce čtecím měsícem. Nad registrací na goodreads jsem přemýšlela také, ale teď teda nevím :)))

rysavas: Jejda, já vás nechtěla odradit! Ale ani zatím nemůžu lobovat ve prospěch goodreads, jedině snad tou angličtinou, jinak jsem se tam ještě pořádně nerozkoukala, neměla jsem čas, bližší průzkum odložím na...někdy jindy. :-)
Běžně mám taky první čtvrtletí víc čtecí než zbytek roku, ale běžně taky nelítám kolem topení u babičky. Rozčilovat se nad podnikatelem, který v září slíbí zařídit jednu maličkost, kterou si ve finále v lednu musím zařídit sama, nemá smysl a hlavně, o tomhle tahle diskuze není. Teď už snad budu mít čas to čtení dohnat!

Na Goodreads mně občas vadí, že tam není česká kniha, kterou čtu. Obvykle nemám čas ji tam přidat :-( Pokud tam je aspoň vydání v jiném jazyce, tak si zaškrtnu toto. Jinak je Goodreads mnohem propracovanější než DK a mohla bych po ní brouzdat hodiny...

Ahoj, nevím, jestli se mi podaří letos stihnout všechny body výzvy, ale nevadí, ráda si rozšířím obzory. Zajímá mě, jak si poradíte s bodem 11. kniha ženské autorky, která užívá mužský pseudonym. Máte už nějaké tipy? Díky

Sestry Brönteové písali pod mužskými pseudonymami, aj Mary Ann Evans (George Eliot) alebo J. K. Rowling (Robert Galbraith) a Kathrine Kressmann Taylor (Kressman Taylor).

evickakyticka: já si vybrala knihu Middlemarch od již výše zmiňované M.A. Evans (George Eliot)

Tak jsem zjistila, že i Veronika Válková píše pod mužským pseudonymem. Kdysi jsem na tuto autorku narazila a nic si nevybrala. Tak snad teď. Díky za reakce.

Prosím o typ na knihu, která se odehrává o Halloweenu - zejména když mě moc neberou horory... Díky.

Příběh z halloweenu:
https://www.databazeknih.cz/knihy/87-revir-noc-kouzel-zbavena-4431

Včera jsem si přes meziknihovní výpůjční službu objednala 4 knihy do Popsugar výzvy. Mikrohistorii, knihu o feminismu, knihu o mentálním zdraví a jako bonus knihu od autorky se stejným křestním jménem jako mám já. Většinou jsou to témata, od kterých nevím co čekat, tak ať je mám z krku, když už jsem je vybírala pocitem. Ovšem zase se ukázalo, že si neumím vybírat tenké knihy. Vzhledem k tomu, že jsem stále půl knížky ve skluzu (přestože jsem se snažila kvůli časové tísni zatím vybírat ty tenčí), tak jsem fakt zvědavá, jestli tuhle výzvu zvládnu :-D

To mně se zaboha nedařilo nikde sehnat doporučenou knihu od jiného plnitele výzvy: Umění přežít a tak jsem si ji nakonec objednala, i když už teď toho trochu lituji....no co, třeba mě to překvapí :)) Já mám od začátku roku přečteno okolo 20ti knih, ale jen 5 z nich jde do Popsugar výzvy a 4 do výzvy DK.
Navíc ještě asi 15 témat z Popsugar vlastně vůbec netuším, co za knihy tam dám. Ale zase mě potěšilo, že jsem si nedávno objednávala knihy z Albatrosu a když je nákup nad 1000,- , tak je možnost přidat si jednu knihu zdarma (jsou tam tři na výběr), no a jedna z nich se mi hodila do výzvy (ještě mé rozšířené) a to kniha napsaná autorem, který má stejné iniciály jako vy....tak jsem měla radost :)
Když jsme u toho jakou knížku jste si vybrali do těchto témat:
Kniha odehrávající se na jiné planetě?
Kniha spojená s vaším původem?
Kniha o problému, kterému dnes společnost čelí?
Předem díky za tipy :)

Tady u těch témat zatím nejsem stoprocentně rozhodnutá (no, ale to asi u většiny, radši mám množinu, že které si vyberu podle nálady a chuti).
Kniha odehrávající se na jiné planetě: mám doma nějaké knihy od Feista, sice tam není napsáno, co je to za planetu, ale Země to není určitě. Taky mám od kámoše půjčeno několik dílů Zeměplochy. A v úvahu připadá i Duna, na řadě mám třetí díl, ale musela bych si ho koupit a to se mi momentálně nechce.
Kniha spojená s vaším původem: Tady to vidím na historický román, z českých dějin, pochopitelně. Uvažuji o trilogii od B. Říhy o Jiříkovi z Poděbrad a Kunštátu, protože Kunštát mám za rohem. Nebo Vaňková.
Kniha o problému, kterému dnes společnost čelí: Mám vystudovanou ochranu životního prostředí, na toto téma knihy doma mám, ale víc mě láká něco o Islámském státu.
Já zatím nevím knihu doporučenou jiným účastníkem výzvy, ale to si asi projdu diskuzi na goodreads, to by bylo, abych si tam nevybrala. A pak knihu, kterou četl cizí člověk na veřejném místě. Tam mám zatím dvě možnosti, ale ani jednu nemám a kupovat se mi to nechce, nakupuji i tak dost.Ale je teprve únor :-)

Knihu z jiné planety řeším Pratchettem, kterého beru dlouhodobě jako oddechové vložky po náročnějších věcech.
Kniha spojená s mým původem - také jsem sáhla k historii a dala si tam Körnerovo Údolí včel: aspoň je to historie, se kterou se tak často nesetkám.
Kniha o problému, kterému dnes společnost čelí: vybrala jsem Anežku od Viktorie Hanišové.
Ale už to vidím tak, že celou výzvu nedám - už jen proto, že do dvou nebo tří témat se mi prostě nechce...

Jako knihu odehrávající se na jiné planetě bych si chtěla přečíst Marťana od Andyho Weira, ale tu asi většina lidí tady už četla.
https://www.databazeknih.cz/knihy/martan-259795
Jako knihu o problému, kterému čelí společnost dnes, jsem si přečetla reportáž polské novinářky o návštěvě současného Ku-klux-klanu v Americe.
https://www.databazeknih.cz/knihy/ku-klux-klan-tady-bydli-laska-354390
Knihu spojenou s původem ani knihu, kterou četl někdo na veřejném místě, zatím nemám.

Knihu odehrávající se na jiné planetě mi jistí George R. R. Martin, jeho sci-fi povídky můžu rozhodně doporučit, i když já si do výzvy vybrala knihu, kterou napsal ve spolupráci s Lisou Tuttle - jmenuje se Křídla snů.

gleti: Díky za odkaz, už jsem ho projela a našla jsem tam dvě knížky, co mám doma a ještě jsem je nečetla. Že bych přece jen při plnění čtenářských výzev dokázala přečíst 52 svých knih a tím si splnit i svoji soukromou výzvu? :-D

Taky děkuji za odkaz na ZaKnihami, projela jsem ho a říkala si, že když opravdu žádného čtenáře nikde nepotkám, že to vezmu jako jakési nouzové řešení, našla jsem tam i knížky, které jsem si tak jako tak chtěla přečíst. Ale dnes jsem se v ordinaci u lékaře jednoho čtenáře dočkala. Měl knihu Dana Browna Počátek.
https://www.databazeknih.cz/knihy/robert-langdon-pocatek-351159
Můj přítel si Dana Browna pochvaluje, ale já tak trochu doufám, že do konce roku potkám ještě nějakého dalšího čtenáře s knihou, která by mi sedla víc.

Tak jsem právě dočetla knihu o psychickém zdraví (Prozacový národ) a pobavilo mě, když tam byla zmíněna knížka Druhé pohlaví, kterou mám momentálně taky půjčenou a chystám se na ni, protože bych ji potřebovala do pátku přečíst :-)
Text příspěvku byl upraven 14.03.18 v 12:51

Já jsem se zasekla :( v lednu jsem přečetla devět knih a od té doby na to nemám čas, začínám to vidět bledě :( a to jsem si nakoupila 6 knih v Levných knihách, 9 v antikvariátu a 4 v knihkupectví :D :D

To já mám také klesající tendenci: Leden (12), únor (9), březen (zatím 4). + jich mám 9 rozečtených. Z toho jsem do výzvy DK použila 7 a do Popsugar výzvy 6. Co je ale zarážející, je počet knih, které jsem si stihla od začátku roku pořídit: 39 ks. Vysvětlení se nabízí: když mám depkařské období, kupuji knihy.....no, ale opravdu jsem se nějak rozjela :)
Jak jste na tom vy? Už máte něco splněno?

Já mám z české splněno 7 knih, z PopSugar jich mám 10. Ale už se vidím v prosinci, jak to po večerech o dovolené doháním :D :D
Vložit příspěvek