Poznej knihu podle tří indícií
Napovídám, že jde o knihu českého autora:
vznětlivá povaha - závažné smyslové postižení - Teplice
Napovídám, že jde o knihu českého autora:
vznětlivá povaha - závažné smyslové postižení - Teplice (setkání dvou osobností)
Indicie by odpovídaly, ale mám na mysli životopisný román, nikoli naučnou literaturu.
Mapuje umělcův život od sedmi a půl roku, nezaměřuje se jen na Teplice.
Shrnutí: životopisný román českého autora
indicie: vznětlivá povaha - závažné smyslové postižení - setkání dvou osobností v Teplicích
Hudebník nikdy neprožil šťastnou lásku, jeho osamocení a životní boj evokuje i název románu.
„člověče“ (vypravěč-tulák na tohle oslovení musí slyšet, ale ostatním se nelíbí, takže si všechny lidi začne představovat docela jinak) - síťka na motýly (motýli a ptáci) - mravenci - slimáci a dřevorubec
Síťka na motýly mi hned připomněla Mimínka od Březinové, kterého jsem četla dětem, ale ostatní indicie ukazují na jiné dílo, takže:
K. a J. Čapkovi: Ze života hmyzu
Ano, Ze života hmyzu (už bylo nasnadě i s ohledem na sousední hádanku ;-)
zajatkyně v červené kapuci - krásná, i když zjizvená tvář - namísto smrti princezny smrt vlka
A tu mou nevíte?
zajatkyně v červené kapuci - krásná, i když zjizvená tvář - namísto smrti princezny smrt vlka - milovaná princezna a vládnoucí krutá macecha
Tu vaši nepoznávám, Google neporadil, možná Mechanická princezna od Cassandry Clare?
Dohledala jsem Měsíční kroniky (v žánru dívčí romány - sci-fi) Marissy Meyer. Červená kapuce je na obálce knihy Nejkrásnější.
Mechanická princezna ne, Soukroma je téměř v cíli.
Ještě napovím: Jedná se o jednu ze čtyř knih v sérii, každá kniha je pojmenovaná podle dívčí hrdinky a každá z nich připomíná jednu známou pohádkovou hrdinku, taková moderní sci-fi verze. Takže pro ty, co nečetli, doporučuji pro určení dílu soustředit se spíš na poslední indicii.
Já jsem poctivě přečetla anotace všech knih série, žádná mi nepřipadala jednoznačná, takže jsem se chytla obálky. Indicie mi docházejí a snažím se v tomhle vlákně neodpovídat (jenže mi to někdy nedá, hlavně když dlouho nikdo na nic nemůže přijít, tak začnu pátrat...).
Ale přeci jen jsem měla vlastně od včera nachystané indicie v podobném duchu:
Text příspěvku byl upraven 05.09.17 v 09:47
jablko - liška - kůň - pták
všichni zářivé barvy, někdy do červena
(pohádka, česká verze)
O ptáku Ohniváku a lišce Ryšce
Text příspěvku byl upraven 05.09.17 v 13:06
Vložit příspěvek