Poznej knihu podle tří indícií
Nikdykde
?
(to bych si možná i mohla přečíst, i když fantasy neholduji, ale díky zdejším hádankám ji mám slušně zmapovanou ;-)
Bohužel zatím výstřely nemířily do terče. Hledáme knihu mnohem slavnější. Mnohem. :-)
Tedy přiznám, že o existenci tohoto díla jsem neměl ponětí, ale hledání nebylo v tomto případě složité. :-) Bude to asi Horalka od Alberta Moravii. Stojí za přečtení?
Horalka spíš asi stojí za zkouknutí, když se ptáš ;-)
Film z roku 1960 a následující už hovoří samo za sebe:
Režie: Vittorio De Sica
Hrají: Sophia Loren, Jean-Paul Belmondo
Díky za tip! Škoda že kvalitní filmy se do TV dostávají tak zřídka. Leda tak na ČT2 kolem půlnoci. :-)
Zlaté tele
od: Ilja Ilf, Jevgenij Petrov
(za skoro sto let se nezměnilo nic, vlastně se to s námi táhne, nu, od počátku věků, řekla bych)
No bať, tuhle dvojku a jejich dílo typu "jízdenka do gulagu" jsem měl na mysli. Podáváš.
tak schválně:
trojice bratrů (pseudonym později slavných spisovatelů-sourozenců) - prvotina - poezie
(prostý název souborného díla, takže spíš bude zajímavá identita autorů)
Protože se nikdo zatím nepokusil, přesouvám svoji hádanku do Hádejte autora a zde uvolňuji místo pro pořádné indicie, které může zadat kdokoli...
Díky zkusím to přebrat jako první :) voda - bývalý policajt - novinářka :)
Text příspěvku byl upraven 16.09.17 v 09:30
Ještě jednou indicii. Jedná se o smyšlený přeběh, ale o skutečná místa kde se odehrává. I když něco podobného se v "menším" měřítku už stalo.
Text příspěvku byl upraven 17.09.17 v 21:50
Pořád málo indicií - nikdo se nijak nechytá ...;-(
(ale ta čeština je úžasná, jak se dají naskládat za sebe samé negativy a ničemu a nikomu to nevadí ;-)
Vložit příspěvek