Poznej knihu podle tří indícií
Ano, pohádka z dílny Karla Jaromíra Erbena, jiné verze jsou ... cizí (viz třeba https://cs.wikipedia.org/wiki/Pt%C3%A1k_Ohniv%C3%A1k)
Eva Dallasová - miliardář Roark - žádost o ruku na poslední stránce
Děkuji. Další hádanka: šílený otec a dva synové - rivalita o krásnou lesní ženu - les, v kterém je možné potkat vše
Text příspěvku byl upraven 07.09.17 v 12:59
Les mytág – nádherná kniha, přečetl jsem ji dvakrát za posledních 9 měsíců.
Text příspěvku byl upraven 07.09.17 v 11:51
Ano, nesmírně originální kniha, druhou takovou neznám. Když to člověk srovná s vyhajpovanými autory typu Rowlingové nebo Martina, kteří jen recyklují stokrát použité motivy...
NOVÁ HÁDANKA:
Miamské letiště – jaderná bomba – únos
Říkala jsem si, že o thriller v zadání od tebe nepůjde, takže tipuji:
Velký průšvih
od: Dave Barry
(je to vážně tak dobré na bránici, není to velký průšvih?)
Pokud je to správně, umožním zadat někomu jinému...
Text příspěvku byl upraven 08.09.17 v 13:38
Je to správně. Humoristická novelka od Davea Berryho.
Není to nijak hvězdné, rozhodně doporučuji spíše autorovy fejetony (jejich sbírky se dají pořídit i v češtině a je to extratřída).
Tak kdo zvedne žolíka, přátelé?
Já bych si ho s dovolením vzal ;-)
Hlava v ledničce, soustružník, blondýna ve vazbě
Text příspěvku byl upraven 08.09.17 v 14:38
Tmavá studnice
od: Jaroslav Velinský
(nahlédla jsem do čtených knih,
a zaujal mě soustružník ;-)
Ale koukám, že těch detektivek se soustružníkem je 23, přesto i pro pramálo pravděpodobný případ schválení odpovědi, dávám příležitost těm, kdo mají nějaké pěkné tři indicie na pěknou knihu přípravené...
Text příspěvku byl upraven 08.09.17 v 19:31
To není ona. Musíš krůček zpět se podívat. Kniha byla velice čtivá - autor umí psát ;-)
Autorem je tedy Jaroslav Velinský. Ještě napovím, že hlavní hrdina ležící v nemocnici použil na zločince i prak ;-)
Také ne. V přečtených od pana Velinského mám - tuším- tři knihy, z nichž už je jedna vyloučena. Hledání je tedy o schod lehčí ;-)
Vyvrcholení detektivky se mi moc prozrazovat nechce... Možná jen, že stopa vede právě po těch schodech nahoru.
Vložit příspěvek