Poznejte knihu podle první věty
Jmenuje se Lucie, je jí dvacet čtyři let a je krásná: na dlouhé modiglianovské šíji nádherná hlava, ostře (řecky) řezaný profil, velké oči tvaru mandlí, které když ztmavnou, mají barvu dálek, černé vlasy až po pás.
Když Graham Hendrick poprvé sledoval svoji manželku při nevěře, vůbec mu to nepřišlo.
(Maanna: děkuji za tip. Knihu mám někde hluboko v seznamu "Chystám se číst" a teď jsem si ji posunul dopředu. Mimochodem, tohle pokládám za největší přínos tohoto vlákna - najít zajímavé tipy na čtení).
jant02: Rádo se stalo a souhlasím...
Tip na odpověď (pole jména postavy, nemám jak ověřit): Než potkala mě (J. Barnes)
Autor je z malé evropské země, děj situoval o jedné naší sousední země a když jsou ty svátky, tak název má něco společného se slavením....
Achilleova píseň - Madeline Miller
Musela jsem si to najít. Koukám, že v této variaci na Homéra moje jmenovkyně asi příliš prostoru nedostane:-)
'Vrať se v paměti o několik let zpátky. Je léto mezi sedmou a osmou třídou.'
Dívčí teenage variace na Twin Peaks získala i populární televizní adaptaci, vysílanou v letech 2010 - 2017.
Roztomilé malé lhářky a Sara Shepard
Viděla jsem celé, protože to bylo dost návykově natočené, ale knihy mě nikdy nechytly :(
Ano, já se na ně teprve chystám. Seriál jsem sledovala do čtvrté sezóny, tematicky je mi to blízké, ale úrovně třeba Buffy to nedosahuje. Nicméně nevylučuji, že ještě někdy dokoukám.
Domyslela jsem si, že ohledně Buffy, je na naše láska stejná, Calypso :)
Poprvé nám dům vykradl soused Osita.
(Jedná se o začátek první povídky ve sbírce současné autorky, stačí název knihy.)
Poprvé nám dům vykradl soused Osita. Vlezl dovnitř oknem v jídelně a odnesl si televizi a videorekordér i s Purpurovým deštěm a Thrillerem, které si otec přivezl z Ameriky.
(Jedná se o začátek první povídky ve sbírce současné autorky, stačí název knihy.)
LV právě spinká (zřejmě), tak doplním místo ní. Jedná se o povídku Cela číslo jedna.
Vložit příspěvek