Poznejte knihu podle první věty
Stačila mi kniha :) Ale ano, je to Cela číslo jedna ze sbírky Co ti svírá hrdlo.
(Jasně, že v té době spinkám :) nejsem noční tvor...vůbec!)
Text příspěvku byl upraven 09.07.23 v 07:53
Přesně tak, jak říkáte Calypso. Asi je to z toho vedra :-)
Takže tady je zadání ve správném vlákně:
Už-už som sa chystal predbehnúť Salvatoreho, keď som začul, ako moja sestra vykríkla.
Nápověda:
Knihu napsal současný italský spisovatel, jmenovec slavného italského středověkého politika a taktéž spisovatele.
Kniha, z které je ukázka, byla zfilmovaná v roce 2003.
'Thomas Tracy měl tygra.'
Nemusíme to vždy mít složité. Potvrzení v tomto případě jistě netřeba, kdo se uvolí odpovědět, tak pokračuje.
"Barbora křivě nášlapne a noha jí sklouzne do brázdy naplněné kalnou vodou, kterou po sobě zanechala noční bouřka."
Na pustém pobřeží za indiánskou vesnicí jsem narazil na čerstvé stopy. Hnijícími chaluhami, mořskými kokosy a bambusem mne zavedly až ke svému původci, bílému muži s okázale pěstěnou bradkou, který s ohrnutými nohavicemi, vykasanou kazajkou a v ohromné čepici z bobří kožešiny nabíral čajovou lžičkou škvárovitý písek a prohlížel ho tak soustředěně, že si mne všiml, teprve když jsem na něho ze vzdálenosti deseti yardů zavolal.
Venku padal ve velkých mokrých vločkách hustě sníh a ruch dopravy na Park Avenue pronikal zataženými záclonami dovnitř jen tlumeně a jako z dálky.
Nápověda:
Hrdinkou psychologického románu je stará dáma, jejíž jméno je v názvu knihy.
V jedenáctém bytě byla jenom jedna skříň, ale měl posuvné skleněné dveře vedoucí na malý balkonek, odkud zahlédl muže, který seděl venku na druhé straně ulice, jen v tričku a šortkách, přestože byl říjen, a kouřil.
Budeme mlčet, a ztrapníme se, řekl Edgar, promluvíme, a budou nás mít za blázny.
Vložit příspěvek