Poznejte knihu podle první věty
Varuju vás, že příběh, do nějž jste se právě začetli, je plný nejasných konců a nezodpovězených otázek.
To je skvělá první věta. Za vidění stojí i filmy z 50. a 70. let, zvláště první je jedním z mála antikomunistických děl vzniklých v Hollywoodu.
Děkuji Calypso za filmový tip.
A tady je nové zadání:
Léta jsem trval na tom, že jsem při svém narození viděl, co se děje kolem.
'Byli mladí, vzdělaní a oba dosud neposkvrnění o dnešní svatební noci, a žili v době, kdy hovor o sexuálních problémech prostě nebyl možný.'
Je opravdu důležité, abyste věděli, že je podzim. Ne ten hezký a pestrobarevný, jaký nám prezentují fotobanky, Instagram, letáky na lázeňské pobyty a propagační materiály domovů pro důchodce lákající na důstojný podzim života.
Že se jedná o novou věc jsem poznala podle zmínky o Instagramu:-)
Tak prostě něco zkusím (podle štítku Karlovy Vary) - Kar? - Miloš Urban
Nee, ve štítku Vary nejsou... Autorka je žena, kniha vyšla letos a má optimistickou zelenou obálku...
Dalo mi to docela zabrat, ale možná...?
Josefíně všichni lžou - Kateřina Pantovič
Ano, v knize jsou pěkné jazykové obraty, i když příběh není úplně převratný...
Z Varů do Los Angeles.
'Byl to blok se smíšeným obyvatelstvem, jeden z těch domovních bloků na Central Avenue, kde ještě nebydlí výhradně černoši.'
Kniha má jednu z mých nejoblíbenějších posledních vět, ale to se nesmí, tak to bude muset stačit takto:-)
Zadání:
Alice Davidovičová by si nikdy nepomyslela, že okno jejího dětského pokoje visí tak nízko nad Olšanským hřbitovem, že tělo tu vzdálenost urazí ani ne za dvě vteřiny.
Pokud mne paměť neklame (což už klidně může), tak Alice Davidovičová byla u Daniely Hodrové a myslím, že v Trýznivém městě???
Zrovna jsem na to koukala a zdá se, že Trýznivé město je celá trilogie, není odpověď tedy jen jedna část?
Vložit příspěvek