Poznejte knihu podle první věty
'Neděle, 1. ledna - 58,5 kg (však je po Vánocích), 14 skleniček alkoholu (ve skutečnosti to zahrnuje dva dny, protože večírek začal už na Silvestra), 22 cigaret, 5424 kcal.'
Předtím je ještě prolog ve formě Novoročních předsevzetí, začínající 'Nebudu pít víc než čtrnáct skleniček alkoholu týdně'.
Jsem ráda, že se mi podařilo najít tematický začátek.
Obě správně a ve stejný čas. Ale Lenka byla přece jen o fous rychlejší, tak pokračuje.
mimo sutaz:
Vsetkym prajem krasny rok, vela zdravia a vela dobrej literatury :-)
Blbě jsem četla, pardon :)
„Měla jsem dneska v horoskopu v Blesku, že do mýho baru přijde osina v prdeli. A pak že astrologie nefunguje.“
'Ta ulice se jmenuje (název vynechán), protože kdysi dávno jistý námořní kapitán jménem Robert Jenkins předstoupil před dolní sněmovnu parlamentu a v pozvednuté ruce třímal vlastní uříznuté ucho.'
i když nejmenovaná, tahle londýnská ulice mne už v minulosti zaujala (taky jsem ji v hádankách zadávala), a s knihou od Rendellové se mi to hned spojilo - ale stejně jsem si to ověřila na webu (je to tam!)
Dobrá práce. Já to na první pokus nenašla a dál neřešila, vím, že nakonec se dá vyštrachat všechno:-)
"Drva hlaďúnký, bílúnký, a takovcí kruci lonti mně je u nosa seberou,“ vrčel revírník Bartoš, když vyšel z četnického stanoviště.
(Tohle se najde snadno, jak jsem zjistila poté, co jsem přepečlivě pomalu přepisovala nářečí. Takže v prvním kroku nehledat, ale hádat! Indicií je v té větě docela dost.)
Vložit příspěvek