Poznejte knihu podle první věty
Bylo kolem jedenácti hodin dopoledne, uprostřed října, slunce svitilo, a podle toho, jak průzračný byl vzduch nad úpatím kopců, se schylovalo k prudkému dešti.
klid a pohodu v tomto čase přeje i následující titul (i když to tak dle první věty nevypadá):
"Tak tedy Marley byl mrtev."
Připadá mi to jako Dickensova Vánoční koleda, ale pokud je to ona, pak bude víc různých překladů... potažmo tedy i začátků.
V tomto domě jsem se narodil a tady jsem vyrostl. Nikdy jsem se odsud nehnul.
Tak pro změnu něco obskurního a radikálního (jediný mužský hráč jant02 to snad zvládne).
'Život v této společnosti je přinejlepším příšerně nudný a žádná z jeho stránek se nijak podstatně nevztahuje k ženám, takže je na občansky probuzených, odpovědných a odvážných ženách, aby vzaly věc do rukou, svrhly vládu, zrušily finanční systém, zavedly úplnou automatizaci a zlikvidovaly mužské pohlaví.'
Scum manifesto čili Šlem manifest
Valerie Solanas
tady to má vskutku povzbuzující hodnocení...
Na hodnocení vůbec nedám (asi nejhorší kniha, co jsem měla v ruce - Malý pražský erotikon - má 83%) a vzhledem k tomu, o co jde, ani nemá tak nízké. Je to historická zajímavost:-)
"Ať nevěří, že bych mohl udělat výjimku! Trvám na tom, musím jednu z loutek rozříznout," prohlásil pruský strážný u městské brány do Berlína. "A to odshora dolů. Předpis je předpis."
(doufám, že tohle na webu snad nikde není k dohledání)
Úryvek je z knihy po prababičce a když jsem ji dostala před lety do držení, tak už byla v salátovém vydání.
Byla to hrozná scéna....
Stařena s bílým vlasem, zahaleným v krajkový šáteček, jehož černé otisky bělostné stříbro stáří nápadně zmírňovaly, pozdvihla v největším rozčilení obě ruce nad hlavu, zaťala je zlostí v pěsti a uhodila jimi na vkusně vyřezávaný stůl tak prudce, že všechno zadunělo...!
mně to trochu připomíná Jalnu, tam byla taky taková babice vládnoucí pevnou rukou celé "smečce", ale znám taky z doslechu (ačkoli úplně na salátové vydání bych ji dnes nešacovala,... samozřejmě sérii nemám v držení)
Tuto romantickou povídku v roce 1922 vydalo tehdejší nakladatelství Fr. Šupky v Hradci Králové.
Tady na DK je v bazaru v prodeji za 1690 Kč
Tak podle toho bazaru je to kniha Až do posledního haléře. Příběh neznám a jak velká je ta kniha "rarita" neumím posoudit, ale já bych za ni tolik nedala, pokud bych si ji nemohla nejprve prohlédnout. Mám z bazaru na DK velmi špatnou zkušenost.
Vložit příspěvek