Soutěže na Databázi knih

DISKUZE » Volná diskuze

eraserhead
eraserhead 06.06.2013 v 09:51

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

muriel
muriel 06.06.2013 v 10:13

Pripájam sa ku gratulácii víťazom :-)

Text příspěvku byl upraven 06.06.13 v 10:23

elfos
elfos 06.06.2013 v 11:48

Ano, čest a sláva - všem, kdo se zúčastnili.

*

A protože už je hlasování uzavřeno, přikládám speciální dík autorům třech povídek, které na mě nejvíc zapůsobily a jimž jsem pokud možno denně dávala svůj hlas:

Je mi to líto, bratříčku - Wewerka11 http://www.databazeknih.cz/soutezni-prispevky/je-mi-to-lito-bratricku-236

LDN - aba http://www.databazeknih.cz/soutezni-prispevky/ldn-234

OREL - takjinak http://www.databazeknih.cz/soutezni-prispevky/orel-182

Těch povídek, co se mi líbily, bylo mnohem víc (a hlasy jen tři), ale jejich seznam mi SHOŘEL, takže je sem nemůžu vypsat všechny.

Text příspěvku byl upraven 19.06.18 v 06:40

evelinaevelina
evelinaevelina 06.06.2013 v 11:59

OREL získával body pravidelně i ode mě, tak pokud se autor neumístil jak si představoval, tak snad bude mít alespoň radost z dostatku bodíků :-)

eraserhead
eraserhead 06.06.2013 v 12:35

eraserhead
eraserhead 06.06.2013 v 13:05

Dáma s hrnstjm
Dáma s hrnstjm 06.06.2013 v 13:45

Není zač :) Myslím, že jeden den jsem zapomněla hlasovat... ale kdybych nezapomněla, stejně bych vám dala hlas, tak si ho klidně imaginárně připočtěte a jste čtvrtý!

Woro
Woro 06.06.2013 v 21:50

Danielsone, psal jsem to už odpoledne paulhunterovi, ale asi to ještě nečetl. U povídek je stále možno hlasovat. Myslel jsem, že je to jen dočasná chybka a body se už nezaznamenávají. Ale z nějakého důvodu, když jsem před chvíli přišel a zkontroloval, jestli se něco pohlo, tak jsem zjistil, že první povídka (a v žádném případě jí nechci ubírat) má o bod více, než měla odpoledne (můžu se mýlit, ale jsem si celkem jist, že odpoledne měla 84). Posun v bodech dokládá i odpoledne vyrovnaná místa 4. a 5., která mají momentálně jednobodový rozdíl. Asi by to chtělo ošetřit a vrátit počet bodů, jaký byl při ukončení soutěže.

paulhunter
paulhunter 07.06.2013 v 14:58

Promiň, Woro, čtu to až teď. Danovi jsem o tom psal.

Woro
Woro 07.06.2013 v 15:35

Nic se neděje. Jen jsem to chtěl podchytit co nejdříve, proto jsem to napsal i tady.

Koka
Koka 06.12.2013 v 09:44

Všimli jste si, že na DK právě probíhá soutěž tvůrců povídek? Čtete je a hlasujete? Co říkáte na to, že pořadatel soutěže stanovil jako povinný námět právě strašidelné či hororové téma? Přiznám se, že mě to poněkud překvapilo (hlavně v předvánočním čase bych čekala něco jiného), ale realita je prostá - krev, vraždení, upíři, duchové, tajemné síly jsou prostě vyhledávané z pozice autorů i čtenářů (o čem svědčí již 59 zde zveřejněných povídek). Neuveřitelný šok jsem zažila, když v jedné ze soutěžících povídek jsem našla postavu, kterou opravdu znám, často se s ní setkávám a až do přečtení oné povídky jsem jí považovala za "neškodného místního pošuka". Sugestivnost zde zveřejněného literárního zpracování mě ale staví do střehu!
Opět mě zklamalo, že značná část soutěžících si pro zveřejnění své tvorby náhle vytvořila nový "nick", i když je vysoce pravděpodobné, že jde o stálé a frekventované uživatele DK. Nést svou kůži na trh pod svým zavedeným databázovým jménem si však troufne málokdo - těm, kteří to dokážou, děkuji a gratuluji (jedině oni mohou dostat můj hlas).
A ještě téma k diskuzi: myslíte, že bychom my, čtenáři a uživatelé DK, měli a mohli zde soutěžící povídky hodnotit a komentovat stejně, jako můžeme hodnotit a komentovat tvorbu v DK registrovaných autorů? Nebo jsou tyto anonymní výtvory jiných uživatelů DK povinně vyňaty z procesu možného komentování/kritiky a jediným vhodným projevem ohodnocení je přidělení jednoho ze tří možných bodů ?

Text příspěvku byl upraven 06.12.13 v 11:33

eraserhead
eraserhead 06.12.2013 v 10:59

Monicay
Monicay 06.12.2013 v 12:27

Koka: Téma mi nijak zvlášť nevadí - jeden z mých nejoblíbenějších příběhů je Vánoční koleda od Dickense a ten je taky tak trochu strašidelný. Tohle téma se dá pojmout z mnoha úhlů pohledu, záleží na každém, který si vybere.
Toho, že si někdo zakládá nové profily, aby pod nimi soutěžil jsem si vůbec nevšimla. Já nemám problém s tím, zveřejňovat svoje povídky pod svým pravým jménem (píšu, jak píšu, někomu se to líbí, někomu ne - prostě to tak je), ale chápu, že někdo z toho může mít obavy. Ono jít jako autor se svojí povídkou na trh není nikdy snadné. Každý si myslí, že píše dobře a většina považuje svoji povídku za takové svoje dítě, které je dokonalé, ale čtenáři mají dost často jiný názor. A ten se někdy těžko poslouchá.
Souhlasím s tebou v tom, že by mělo být možné o povídkách diskutovat přímo u nich - tato možnost mi tady na DK chybí. Líbilo by se mi to jako čtenáři, i jako autorovi. Vždycky je pro mě důležité, když se někdo k mému příběhu vyjádří a sdělí mi svůj názor - posouvá mě to dál.
Eraserhead - myslím, že tato potíž tě trápila i při minulé psavecké soutěži, že? :-)

eraserhead
eraserhead 06.12.2013 v 17:38

Monicay
Monicay 06.12.2013 v 17:45

Njn, s tím nic neuděláš - chodí to tak všude. Nejčastěji se s tím setkávám na Faceboku, kde je pomalu běžnou praxí požádat o 'like' kohokoliv, kdo je přítel přítele od přítelkyně vzdáleného bratrance :-). Nezbývá než věřit, že si přece jen určité množství čtenářů oblíbí nějakou povídku prostě proto, že se mu líbí a bude pro ni hlasovat jen z toho důvodu.
Jsem ráda, že se podobné soutěže pořádají, ať už je vyhraje kdokoliv. Vždycky je to báječná příležitost napsat něco nového a zkoušet, co dokážu vymyslet na zadané téma.

eraserhead
eraserhead 06.12.2013 v 17:55

Abiosis
Abiosis 06.12.2013 v 18:12

Už je tam 60+ poviedok,,, určite sa mi nechce čítať všetky, keďže väčšina z nich bude slabučkej kvality. (Zatiaľ som prečítal tri.)

Do budúcnosti by (aspoň pre mňa) bolo fajn, ak by pri zozname všetkých poviedok bol aj ďalší stĺpec, kde by sa nachádzal povinný, aspoň niekoľkovetný popis poviedky (nie obsah) napísaný autorom, alebo ak nič iné, tak aspoň kľúčové slová.

Napísali by ste mi prosím názov/názvy poviedok, ktoré vás osobne zo zoznamu po prečítaní oslovili/zaujali? (Najlepšie by asi bolo do súkromnej správy.) Díky.

Dáma s hrnstjm
Dáma s hrnstjm 06.12.2013 v 18:41

1. Koka: No vidíte, a já jsem si zrovna říkala, co je to u povídek za zvláštní uživatelské nicky, že jsem je ještě nikde nepotkala (diskuze, blogy aj.)... ale nenapadlo mě, že by mohlo jít teoreticky o paralelní nicky "známých" uživatelů... ale kdo ví.
2. V minulé soutěži (povídky s letní tématikou) jsem poctivě přečetla všechny povídky, udělala jsem si k nim poznámky a pro vybrané jsem denně hlasovala. Když potom vyhrály povídky, které mě nezaujaly ani jediným slovem, natož nápadem, plné klasických letních klišé, nějak se tentokrát nemůžu přinutit, abych si povídky systematicky přečetla a zamyslela se nad nimi. Asi proto, že se obávám, jestli to vůbec něco nakonec ovlivní.
3. Eraserhead: Na vaší povídku z minulé soutěže jen tak nezapomenu, byla to pro mě TOP povídka, ale ani každodenní hlas nepomohl... Nicméně na mě opravdu udělala dojem.
4. Nemůžu si pomoct, ale jedna aktuální povídka je velmi silně inspirována knihou Dítě zvané "To", řekla bych, že některé věty jsou snad doslovně opsané, ale nemůžu to potvrdit, neboť knihu nevlastním. Ale četla jsem ji nedávno a obávám se, že podobnost není pouze náhodná. To mě dost zarazilo.
5. Nebyly minule skryté nicky autorů povídek?
6. Pokud bych měla možnost povídku přímo okomentovat - kdyby se mi líbila, ráda bych ji pochválila, ale pokud by to byla kravina, asi bych se komentáře radči zdržela. Takže mi komentáře povídek ani nechybí, moc bych je nevyužívala.

eraserhead
eraserhead 08.12.2013 v 18:02

Koka
Koka 09.12.2013 v 23:22

Ale vždyť tam jsou mnohé povídky pro zasmání, právě eraserhead na jednu z ich upozornil :-) .
Je fakt, že ani já to téma nevyhledávám, ale organizátor soutěže evidentně vsadil na momentální poptávku a téma soutěže se nese na vlně zájmu o literární postavy typu upírů, duchů, kapjící krev. Nechci čtenáře uvlivňovat, ale je tam jedna skvělá povídka ze života, ze skutečného opravdového současného života (osobně jsem se v jedné z postav poznala!), a její pointa spočívá právě v tom, že jsou i strašnější věci v životě, než nějaké umělé naklonované krváky.
Ještě k těm nickům "neznámých osob" - snad by to mohlo být i tím, že každý může soutěžit jenom s jedním příspěvkem. Možná že ti, kteří toho měli v zásobě víc, si proto vyrobili nové profily.

eraserhead
eraserhead 16.12.2013 v 08:26

Koka
Koka 17.12.2013 v 08:36

Tak tentokrát jsem s výsledky spokojena a vítězům blahopřeji. Jen upozorňuji, že ještě i teď, po uzávěrce soutěže, je u povídek aktivní klikací přidávání hlasů!

eraserhead
eraserhead 17.12.2013 v 08:54

elfos
elfos 17.12.2013 v 09:11

Také gratuluji výhercům, a děkuji těm, kteří zaujali a k bodování jich svedli elfos, což jsou (abecedně) herdekfilek s Blábolivou, Katy007 s Klubíčkem nenávisti a Skip s Nyní píšu knihu o Mozartovi.

https://www.databazeknih.cz/soutezni-prispevky/blaboliva-309

https://www.databazeknih.cz/soutezni-prispevky/klubicko-nenavisti-316

https://www.databazeknih.cz/soutezni-prispevky/nyni-pisi-knihu-o-mozartovi-298

Bodování u soutěžních povídek už aktivní nemám.

Text příspěvku byl upraven 20.11.18 v 12:22

paulhunter
paulhunter 17.12.2013 v 14:21

Nějak jsem se nedostal k pročítání soutěžních povidek, tak jsem alespoň teď přečetl herdekův krásnočeštinský výtvor a také eraserheadovu povídku, která je podle mě výborná. Trochu mě mrzí, že jsem jí nepodpořil hlasy.

Vložit příspěvek