Sto lidí, sto názorů
Nuž, ja teda žiadny mustr nehľadám, spoľahnem sa na vlastný vkus. Ako spieva Olympic, já si stačím sám, já se mám.
K tomu riešeniu – čo ak jeden odborník vydá taký ortieľ a druhý onaký? Čo potom? Bude sa losovať alebo hlasovať?
A jé..., Zóna a Lector - tož chlapci RING VOLNÝ. A taková to byla hezká , bezproblémová diskuze...
(Pokúsim sa to ešte trochu zamotať.)
A ja by som pridal ešte jeden aspekt k pohľadu na dobrú knihu a síce, všetko súcno podlieha priestoru a času, ale myslím, že pri Dobrej knihe prestáva štvorrozmerné kontinuum pôsobiť. Pretože je celkom jedno kde daná kniha vznikla a aj to kedy vznikla, ak je Dobrá.
Nie je to recept na dobrú knihu, vypovedá skôr o finálnom produkte.
Text příspěvku byl upraven 28.12.18 v 16:45
To som celý ja, chcel som vám to tu trochu rozkošatiť a zdá sa, že so vám to uťal...
Text příspěvku byl upraven 28.12.18 v 17:03
Hm myslíš tu větu o hledání mustru na dobrou knihu? To je teda věta! Asi jsi na ni pyšnej. Jenže názor toho, kdo se domnívá, že vůbec stojí za to hledat něco takového, je asi stejně respektabilní, jako názor člověka, věřícího v možnost objevu univerzálního léku na všechny neduhy. Říká se tomu "panacea" a taky je to chiméra, za kterou se různí blouznivci honěj už mnoho staletí.
Za mě jsou dobré knihy Pohádky Boženy Němcové a Kocour Mikeš:) Lidem po mnoho genarací se líbí a nejsou to takové ty ,,rychlokvašky"a i dnes se podle Němcové točí pohádky,které se líbí.Takže za mě jsou dobré knihy ty, které nezůstanou zapomenuty:)
pri obrazoch je to jednoduché. Čím je autor odležanejší, tým obraz stúpa na cene. Prípadne hocičo, ale nie od hocikoho. Mohli by sme ustanoviť komisiu - aspoň sedem do bielych plášťov - tie sú podmienka a nech rozhodne komisia. Možno to bude blbé rozhodnutie, ale s pečiatkou a bielymi plášťami to bude mať ten správny punc. Prípadne k tomu zabiť na dôkaz našej veľkej pravdy 7 volov.
sedem stačí a mám jeden apartný biely plášť - asi z obdobia vrcholného socializmu - môžem dať do pléna - kto si navlečie, bude jeho.
a môžeme zapojiť môj topinkovač - pre neznalých - triafa s pomerne slušnou presnosťou...
Vložit příspěvek