Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Hledá se:
Kniha zaznamenávající historické milníky a významné události, které se přihodily v jednom proslulém městě.
Teď se hledá knížka, která formou veselých básniček napomáhá učení správné výslovnosti u dětí.
Kde se v jedné knize potkají psi, kočky, pošťák, doktor, loupežníci nebo policajti?
Devatero pohádek bratří Čapků
Text příspěvku byl upraven 05.11.21 v 20:21
V které knize si obyvatelé hlavního města nezavolají, nerozsvítí a dokonce ani nenapustí vodu z kohoutku?
Nejsem si vůbec jistá, ale napadá mě "Neználek ve Slunečním městě" (tam přece svítí sluníčko pořád, takže svítit nikdy nemusí? ale nevím, jak je to s tím voláním a napouštěním vody? je tam spousta různých vynálezů). Knížku jsem četla v dětství a moc se mi tenkrát líbila, ale detaily si už nepamatuju :-)
Text příspěvku byl upraven 06.11.21 v 09:50
Ale ne... Neználek je stará vesta, kdežto tohle je jednak tuzemská záležitost, jednak jde o relativní novinku. Autor napsal už 3 pokračování a 4. díl série se chystá...
Prašina
Vojtěch Matocha
(Když to má někdo v seznamu, vypadá to snadně...:))
Kdo hledá najde.
Jsi po zásluze potrestán že mi šmíruješ v přečtených, takže máš slovo ;-)
Tak jo: Hledáme knihu, která je složena ze tří. Ocitáme se v městečku na jedné známé české řece, které se v jedné z částí knihy přesune na opuštěný ostrov. Opravdu. Celé městečko...
Jistě, další z mých zbrklostních přezraků při čtení zadání...
Neuvěřitelná dobrodružství Davida Damiána
Správně. Takže můžu jít číst - spát. Další zadání je na sestře Bystrozrakého - Přezrakové... :)
:)
Tak dobrá, přehlédneme bystře hladinu, zůstaneme uprostřed vod a užijeme si s hlavní postavou, která konečně našla kamarády, první báječně dobrodružné prázdniny...
Kamarády si hledal kluk, prázdniny si užil se svou novou partou na letním táboře...
Mimo téma vlákna, nikoliv však mimo téma dětských knížek:
Před pár dny jsem tu uhodl mumínkova tatínka, který píše paměti, včera jsem ho ulovil v akci Knihy v krabici od banánů, každá za 10 Kč.
Vložit příspěvek