Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Zapletal je správně, jen marně hledám svůj včerejší příspěvek...
221B každopádně podává.
PanPredseda: Tove Jansson za deset? Skvělý obchod!
Hurá hurá hurá
Hádanka :
Hlavním hrdinou jest zlatovlasý hošík, má dobré srdéčko a KAŽDÝ chce býti jako on.
Aspoň podle odkazů v jiných, později napsaných knihách.
Tak teď hádáme jiného chlapce, který dozajista nebyl tak hezký, ani roztomilý, ani vzorně vychovaný. Nicméně by se taky dal označit za kamaráda Mirka Dušína. Knížka , kterou hledáme, je dnes považována za velmi kontroverzní.
tak tady mne podle posledních dvou indicií napadá jen Timur (a jeho parta)...
páni, to mne bude v duchu pronásledovat ... ;-)
Jako první mne napadl jiný titulní hrdina (bez party), jehož příběh - byť též jistě ovlivněn hlavně autorkou - se patrně kontroverzním ani po více než 90 letech nestal (aspoň při nahlédnutí do aktuálních komentářů tam nic takového nevidím). Byl to cizinec u nás, v předzvěsti hrozné doby.
Dost bylo kluků, teď se zaměříme na děvčata. Knížka je o dívce, která žije jen s maminkou a malým bráškou, protože tatínek je ve vězení. Někteří lidé proto na ně koukají skrz prsty. Dívka se sblíží s chlapcem, který jezdí na motorce a hraje hokej .
Tento i ostatní autorovy románky byly ve své době velmi oblíbenou dívčí četbou.
Další knížka o dívce, žijící v divokých lesích, jejíž nejlepší kamarád pochází ze znepřáteleného rodu.
Vydáme se hodně do minulosti. Kde se děti mohou již mnoho let dozvědět, jak to u nás možná vypadalo, když se zemědělství ještě moc nenosilo?
Vložit příspěvek