Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni hodnocení

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393896/bmid_herbar-aneb-priroda-ve-vasi-kuchyni-9St-393896.jpg 4 5 5

Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék – dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že – bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce; – meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář „škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují“, jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře; – chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová; – jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.... celý text

5
1 x
4
2 x
3
1 x
2
1 x
1
0 x
0 x

Hodnocení knihy Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni: 72 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 5

Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).

Autorovy další knížky

2015  92%Herbář aneb Od anděliky k žindavě
2018  72%Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
2019  100%Herbář aneb Stromy a keře