Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni přehled
Jaroslava Bednářová
Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék – dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že – bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce; – meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář „škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují“, jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře; – chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová; – jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni v seznamech
v Přečtených | 5x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 7x |
v Chystám se číst | 5x |
v Chci si koupit | 5x |
v dalších seznamech | 1x |
Autorovy další knížky
2015 | Herbář aneb Od anděliky k žindavě |
2018 | Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni |
2019 | Herbář aneb Stromy a keře |
Průměrná kniha o bylinkách,neurazí, nenadchne. Na trhu jsou zajímavější kousky.