Houby v kuchyni hodnocení
Vladimír Chaloupka
Suchohřiby, křemenáče, čirůvky májovky, pečárky, holubinky, pýchavka obecná, penízovka sametová, špičky, lanýže - to jsou skutečné lahůdky pro studenou i teplou kuchyni. Z hub vykouzlíme výtečnou polévku, aromatickou omáčku, neobvyklý předkrm či syté hlavní jídlo. U smaženice oceníme směs hřibovitých a lupenatých hub, na řízek v trojobalu zvolíme klobouky bedel, pečárek nebo žampionů, zcela výjimečná je koprová omáčka s liškami... Houby můžeme sbírat téměř po celý rok, a pokud dodržujeme správné zásady jejich kuchyňské úpravy a servírování, pak jsou na talíři chutnou odměnou. Baklažány po italsku, baštýřské závitky, bedly z Pošumaví, čočková houbovka, dědova houbová cibule, fazole s houbami, hlíva na másle, holubinkové hody, hovězí plátky na houbách, chalupářské houby, jehněčí na žampionech, Krakonošova houbovka, omáčka z růžovek, rajčata zapečená s houbami, ryzce po valašku, těstovinový hubník, vepřové maso zapečené s houbami, zajíc dušený na houbách, zámecké žampiony...... celý text
5 |
|
1 x |
4 |
|
0 x |
3 |
|
0 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
0 x |
|
0 x |
Hodnocení knihy Houby v kuchyni: 100 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 1
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).
Autorovy další knížky
2007 | Sladká kuchařka |
2009 | Houby v kuchyni |
2006 | Česká kuchařka |
2007 | Drůbež se nikdy nepřejí |
2003 | Jídlem ke zdraví |