-

Olivová kuchařka hodnocení

Olivová kuchařka
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/8294/olivova-kucharka-8294.jpg 5 4 4

Olivová kuchařka seznamuje čtenáře s potravinami, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Olivy a olivový olej obsahují mnoho látek prospěšných našemu zdraví: vitaminy A, D, K a antioxidant E, který přispívá k ochraně před stárnutím, nádorovými onemocněními a prospívá stavbě kostí, nenasycené mastné kyseliny, podporující vstřebávání živin a snižující hladinu cholesterolu. Všichni víme, že olivy a olivový olej je zdravý, málokdo ale ví, jak jejich potenciálu co nejlépe využít. Olivy a olivové oleje nabízí nepřeberné možnosti využití nejen v kuchyni, ale i v kosmetice. V knize Olivová kuchařka najdete mnoho receptů, praktických informací, a především rady a tipy. Autorky Jarmila Teplíková, Lenka Světová, Dagmar Derré vám poradí jak si vybrat olivový olej, jak s ním vařit, smažit, péct. Recepty vycházejí ze středomořské kuchyně, ale zjistíte, že s pomocí olivového oleje můžete připravit i typická středoevropská jídla. Důraz je kladen na maximální použitelnost receptů a dostupnost ingrediencí v českých podmínkách. Recepty mají spočítánu energetickou hodnotu a obsah cholesterolu. Zajímavá je také kapitola o tom, jak s pomocí olivového oleje účinně bojovat proti zdravotním potížím a jak jej využít v kosmetice a domácnosti. Jak používat olivový olej, výrobky z oliv nejen v kuchyni, ale i v kosmetice, a především rady a tipy, jak potencionálu oliv co nejefektivněji využít. ... celý text

5
3 x
4
1 x
3
0 x
2
0 x
1
0 x
0 x

Hodnocení knihy Olivová kuchařka: 95 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 4


Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).

Autoři knihy

Dagmar Derré
česká, 1969
Jarmila Teplíková
česká, 1952
Lenka Světová
česká, 1967