Olivová kuchařka přehled
Dagmar Derré , Jarmila Teplíková , Lenka Světová
Olivová kuchařka seznamuje čtenáře s potravinami, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Olivy a olivový olej obsahují mnoho látek prospěšných našemu zdraví: vitaminy A, D, K a antioxidant E, který přispívá k ochraně před stárnutím, nádorovými onemocněními a prospívá stavbě kostí, nenasycené mastné kyseliny, podporující vstřebávání živin a snižující hladinu cholesterolu. Všichni víme, že olivy a olivový olej je zdravý, málokdo ale ví, jak jejich potenciálu co nejlépe využít. Olivy a olivové oleje nabízí nepřeberné možnosti využití nejen v kuchyni, ale i v kosmetice. V knize Olivová kuchařka najdete mnoho receptů, praktických informací, a především rady a tipy. Autorky Jarmila Teplíková, Lenka Světová, Dagmar Derré vám poradí jak si vybrat olivový olej, jak s ním vařit, smažit, péct. Recepty vycházejí ze středomořské kuchyně, ale zjistíte, že s pomocí olivového oleje můžete připravit i typická středoevropská jídla. Důraz je kladen na maximální použitelnost receptů a dostupnost ingrediencí v českých podmínkách. Recepty mají spočítánu energetickou hodnotu a obsah cholesterolu. Zajímavá je také kapitola o tom, jak s pomocí olivového oleje účinně bojovat proti zdravotním potížím a jak jej využít v kosmetice a domácnosti. Jak používat olivový olej, výrobky z oliv nejen v kuchyni, ale i v kosmetice, a především rady a tipy, jak potencionálu oliv co nejefektivněji využít. ... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Olivová kuchařka. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Olivová kuchařka v seznamech
v Přečtených | 7x |
v Knihotéce | 5x |
v Chystám se číst | 2x |
v Chci si koupit | 5x |
Kto má rád olivový olej, tak toto je vhodná kniha. V úvode sa dočítate o chemickom zložení olivového oleja, o jeho charakteristickej chuti a vôni, o druhoch ponúkaných na trhu až po kozmetické využitie. Srdce tejto knihy tvorí množstvo receptov pre prípravu predkrmov, polievok , mäsa, rýb, bezmäsitých jedál, cestovín, pizze a pečiva. Postupy sú zrozumiteľné a k niektorým receptom sú priložené aj fotografie pokrmu.