Pod pokličkou 2 hodnocení
Jana Strýčková , Kamila Teslíková , Hana Porebská , Petr Chytil
Pod pokličkou série
< 2. díl >
Báječný pokrm v nás většinou vzbudí snahu pídit se po receptu, vyzkoušet jej a mít stejný nebo ještě větší úspěch, proto i tato kniha obsahuje zajímavé a neobvyklé přípravy pokrmů. Především tu však najdete sdělení, která byste marně hledali v běžných souborech receptů nebo na obvyklých jídelních lístcích. V lístku zde předloženém můžete listovat jako v knihovně bohatě vybavené encyklopedickou literaturou, zodpovědět si nejrůznější otázky. Jako předkrm jsou nabízeny zajímavosti z historie, hlavní chod shrnuje důležité údaje k danému tématu, dezert se podává v podobě vědomostního kvízu. Nejsou opomenuty nápoje, které potěší, například pivo nebo víno. Dostanete odpověď na otázku, jak mohou pomoci jablka při nachlazení, alergiích, vysokém tlaku, artritidě. Luštěniny opravdu nejen přispívají k dobré náladě, ale dovedou chránit před zhoubným růstem buněk. A proč vlastně naše tělo miluje med? Čím vším jsou nám prospěšné olivy? Jaké jsou nejvhodnější doplňky rýžových pokrmů?... Jídelníček je seřazen abecedně, zaznamenává současnost i minulost, často pozoruhodnou. Víte, že cibule se pěstovala před pěti tisíci lety v Mezopotámii, hrušky znali už Etruskové, za svou dlouhověkost prý starozákonní Abrahám vděčil jogurtu, nebo že první zchlazené nápoje se zřejmě objevily na hostinách římského císaře Nra, který pro led k jejich přípravě vysílal do hor své otroky? ... celý text
5 |
|
1 x |
4 |
|
2 x |
3 |
|
1 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
0 x |
|
0 x |
Hodnocení knihy Pod pokličkou 2: 80 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 4
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).