Pod pokličkou 2 přehled
Jana Strýčková , Kamila Teslíková , Hana Porebská , Petr Chytil
Pod pokličkou série
< 2. díl >
Báječný pokrm v nás většinou vzbudí snahu pídit se po receptu, vyzkoušet jej a mít stejný nebo ještě větší úspěch, proto i tato kniha obsahuje zajímavé a neobvyklé přípravy pokrmů. Především tu však najdete sdělení, která byste marně hledali v běžných souborech receptů nebo na obvyklých jídelních lístcích. V lístku zde předloženém můžete listovat jako v knihovně bohatě vybavené encyklopedickou literaturou, zodpovědět si nejrůznější otázky. Jako předkrm jsou nabízeny zajímavosti z historie, hlavní chod shrnuje důležité údaje k danému tématu, dezert se podává v podobě vědomostního kvízu. Nejsou opomenuty nápoje, které potěší, například pivo nebo víno. Dostanete odpověď na otázku, jak mohou pomoci jablka při nachlazení, alergiích, vysokém tlaku, artritidě. Luštěniny opravdu nejen přispívají k dobré náladě, ale dovedou chránit před zhoubným růstem buněk. A proč vlastně naše tělo miluje med? Čím vším jsou nám prospěšné olivy? Jaké jsou nejvhodnější doplňky rýžových pokrmů?... Jídelníček je seřazen abecedně, zaznamenává současnost i minulost, často pozoruhodnou. Víte, že cibule se pěstovala před pěti tisíci lety v Mezopotámii, hrušky znali už Etruskové, za svou dlouhověkost prý starozákonní Abrahám vděčil jogurtu, nebo že první zchlazené nápoje se zřejmě objevily na hostinách římského císaře Nra, který pro led k jejich přípravě vysílal do hor své otroky? ... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod pokličkou 2. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Pod pokličkou 2 v seznamech
v Právě čtených | 1x |
v Přečtených | 3x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 6x |
v Chystám se číst | 1x |
v Chci si koupit | 2x |
Kdo rádi vaří, tak určitě doporučuji přečíst. Tato knížka nabízí rady, typy a zajímavosti o různých surovinách a k nim vždy jednoduchý recept, jak se dá daná surovina využít v kuchyni.