Proč je šlehačka tuhá? hodnocení

Proč je šlehačka tuhá?
https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91400/proc-je-slehacka-tuha-91400.jpg 4 5 5

Některé všední věci nám někdy připadají nevysvětlitelné. Jedná se o jevy, které všichni známe a už jsme je někdy viděli, a některé nám dokonce vadí, například škraloup na mléce. Pokud mléko nepijete a kávu máte raději černou, tak jste se už možná ptali u sklenky sektu, co to tu vlastně bublá? Mnohé pivaře pak jistě napadla – přinejmenším po třetím pivu – vskutku filozofická otázka: Jak to, že má žluté pivo bílou pěnu a proč ta pěna tak pěkně drží. Tak co, věděli byste to? Úskalím totiž je, že za těmito a všemi dalšími přírodními fenomény, které jsou popsány v této knize, nevězí nic jiného než základy fyziky, biologie a chemie – tedy oborů, které ve škole patřily k oblíbeným jen pro málokteré z nás. Bruno B. Kremer a Bärbel Oftringová v této knize shromáždili výběr velmi zajímavých jevů z neživé i živé přírody, které nedokážeme snadno pochopit, a přidali k nim samozřejmě i správná vysvětlení.... celý text

Literatura naučná Věda
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Nachts ist es kälter als draußen, 2009


více info...
5
1 x
4
3 x
3
1 x
2
0 x
1
0 x
ztráta času  
0 x

Hodnocení knihy Proč je šlehačka tuhá?: 80 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 5


Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.

Štítky knihy

věda otázky a odpovědi

Autoři knihy

Bruno P. Kremer
německá, 1946
Bärbel Oftring
německá, 1962