Proč je šlehačka tuhá? přehled
Bruno P. Kremer , Bärbel Oftring
Některé všední věci nám někdy připadají nevysvětlitelné. Jedná se o jevy, které všichni známe a už jsme je někdy viděli, a některé nám dokonce vadí, například škraloup na mléce. Pokud mléko nepijete a kávu máte raději černou, tak jste se už možná ptali u sklenky sektu, co to tu vlastně bublá? Mnohé pivaře pak jistě napadla – přinejmenším po třetím pivu – vskutku filozofická otázka: Jak to, že má žluté pivo bílou pěnu a proč ta pěna tak pěkně drží. Tak co, věděli byste to? Úskalím totiž je, že za těmito a všemi dalšími přírodními fenomény, které jsou popsány v této knize, nevězí nic jiného než základy fyziky, biologie a chemie – tedy oborů, které ve škole patřily k oblíbeným jen pro málokteré z nás. Bruno B. Kremer a Bärbel Oftringová v této knize shromáždili výběr velmi zajímavých jevů z neživé i živé přírody, které nedokážeme snadno pochopit, a přidali k nim samozřejmě i správná vysvětlení.... celý text
Literatura naučná Věda
Vydáno: 2011 , Universum (ČR)Originální název:
Nachts ist es kälter als draußen, 2009
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proč je šlehačka tuhá?. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Proč je šlehačka tuhá? v seznamech
v Přečtených | 8x |
ve Čtenářské výzvě | 3x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 4x |
v Chystám se číst | 7x |
v Chci si koupit | 2x |
Tato kniha obsahuje odpovědi na otázky z života, který nás obklopuje, ať už to jsou přírodní nebo chemické děje. Je srozumitelná i pro laika, člověk se z ní může dozvědět různé zajímavosti. Kdo chce pohodovou četbu na odpoledne a zajímá ho, co a jak se děje kolem nás, je to ideální knížka.