Život jako menu - Nejlepší kuchařka na světě ze Spáleného mlýna hodnocení
Vladimír Mertlík
Nejlepší kuchařka na světě ze Spáleného mlýna V romantickém údolí kousek za Prahou vyrostl na původních základech Penzion Spálený mlýn. Navštěvují ho místní, přespolní a méně známé i mediální celebrity, protože se tu výborně vaří a jídlo se podává v útulné atmosféře. Zkrátka cítíte se tu jako doma. Neobvyklý jídelníček vás zaujme na první pohled už originálními názvy pokrmů. Vyberete si něco teplého do bříška nebo něco z naší stračeny, chcete-li ochutnat mezinárodní kuchyni, zvolíte pokrm ze sousedovic plotny a musíte dávat pozor, aby vás nezničil vitaminový úder v podobě zeleninového salátu. Moderní recepty s jednoduchým postupem jsou inspirací pro kuchaře jakéhokoli věku i pohlaví. V bohatě ilustrované knize plné dobrot autor nabízí jako na stříbrném tácu také životní příběh a povídky vyprávěné s moudrostí a humorem. Odrážejí jeho životní moto: Lidský život lze lehce přirovnat k menu. Jen dva okamžiky jsou zcela jiné. Jeden hned na začátku, kdy pro vás vybírají a objednávají z jídelníčku bez vás! Někdy to dělá problém! I život pak má svůj aperitiv - kojenecký věk, předkrm - dětství, polévku, co je grunt - dospívání, hlavní jídlo - zralou dospělost, dezert - stárnutí (mimochodem, sladký či hořký podle toho, jak jsme si to upekli) a digestiv - radost z toho, co po nás zůstane. Jen tu černou kávu nám vždy přinesou dřív, než jsme chtěli…... celý text
Zatím zde nejsou žádná hvězdičková hodnocení. Knihu můžete ohodnotit hvězdičkami nad její obálkou.
Autorovy další knížky
2019 | V první linii: Armádní generál Petr Pavel |
2018 | Lví silou, vzletem sokolím |
2020 | Mašínovi – Ve stínu šibenice |
2012 | Lucemburkům v patách |
2017 | Habsburkové - Nelehká samota trůnu |