15 roků lásky
Patrik Hartl
Realita umí být neuvěřitelná a skutečné události někdy působí nepravděpodobně. Aleš by do svých třiceti dvou let nevěřil, že jeho život bude vypadat takhle. Představoval si ho úplně jinak. Jednoho dubnového odpoledne roku 2001 se zamiloval do ženy, která na něj naložila takovou porci lásky, že by to porazilo i vola. Tento román vypráví o všem, co musel zvládnout, aby se s tou láskou naučil žít.... celý text
Děkuji za krásné počtení. Klobouk dolů před tím, jak Aleš všechno zvládl. Vždycky, když už to vypadalo, že bude pohoda, něco se stalo. Stejně jako v životě.
Takový je prostě život. Ne každý sedne každému, ne všechno se vyvíjí dle našich představ a ne vždycky máme dost síly nefňukat. Kniha se mi líbila, postavy přicházely a odcházely, stejně jako v životě. Skončila vlastně happy endem, tak co chtít víc od pohodovky P. Hartla? :)
Kniha je to opravdu dlouhá a místy možná trochu drhla, ale stejně jsem z ní byla nadšená a bylo mi hrozně líto, že jsem ji dočetla tak rychle...
Protože Hartlovu tvorbu znám, od knihy jsem čekala hodně, moje očekávání naplnila bohužel jen zčásti. Na to, jak je dlouhá, děj ubíhá celkem rychle, příběh mě bavil, takže mám pocit, že jsem měla dočteno dřív, než jsem se pořádně začetla, což ale ve finále zas takový klad není.
Každopádně zápletka za mě nebyla příliš uvěřitelná, hlavní postava mi až na pár momentů byla spíš nesympatická, dvojčata vlastně taky. Trošku jsem čekala dramatičtější zvrat ohledně Kurta, nedočkala jsem se.
Nějak mi v této knize chybí ten "pravý" humor, celkově pro mě nakonec vyznívá spíš smutně a depresivně.
Za mě kniha super oddechovka. Řekla bych taková klasická Hartlovka. Možná jsem jedna z mála, který občas opravdu vytáčel hlavní hrdina, s jeho věčným stěžováním a jeho holky dvojčata, který bych v určitých pasážím občas propleskla. Jinak knížka skvělá na takovou tu večerní pohodu s čajem a dekou:)
Příjemné, čtivé, postavy popisované jak u autora známe, i konec typický Hartl. Téma mě překvapilo a jako maminu dvouletého divočáka bavilo. Hvězdu dolu za tu délku, myslím, že kdyby to bylo o pár stran kratší, nevadilo by to ;)
Já jsem s knihou spokojená, líbila se mi. Je to klasická Hartlovina. Odpočinkové čtení, příběh mě vtáhl, prožívala jsem ho, i slzička na konci ukápla. Jediné co bylo ne-uvěřitelné, že Aleš nikdy neřešil peníze, žádná částka nebyla problém. Ale jinak dobrý. Četla jsem všechny knihy od PH a těším se na další.
Po knize jsem sáhla ze zvědavosti a dočetla trochu z povinnosti. Zajímavý příběh, ale moc mě to nevtáhlo. Nechci Patrikovi křivdit, asi už jsem jen přejedená tímto žánrem.
Jako vždy mne knížka od Patrika Hartla neskutečně chytla, byla čtivá, pobavila. Mám ráda jeho styl psaní. :)
Za mě povedená knížka, která se čte velmi lehce. Zápletka sice dost neuvěřitelná, ale o to víc překvapí rozhodnutí hlavního hrdiny, který se problému postaví obdivuhodně.
Mě se kniha líbila, dobře se četla a určitě je to příběh ze života, v kterém se může stát opravdu cokoliv. Vřele doporučuji přečíst a už se těším na další Hartlovu knihu.
Velké zklamání. Knížku jsem dočetla jen proto, že jí napsal můj oblíbený spisovatel. Ale bylo to trápení a konec mě jen utvrdil v tom, že i ztracený čas.
Zajímavé, místy jsem se smála, místy i slzu uronila. Přečteno během chvilky...nešlo přestat :)
Kniha se mi od autora zatím líbí nejvíc, i když je v ní dost smutných momentů, čte se jedním dechem
Trochu jiné téma, trochu jiná poetika než v předchozích Hartlových knihách. Za mne 7 na stupnici 0 - 10. Standardně příjemné čtení. Nepřipojuji se k názoru, že bylo někdy zbytečně zdlouhavé ani že mu scházelo něco z " pověstného autorova humoru". Něco, co jsem vnímala s nevolí by tu ale přeci jen bylo: přibližně u dvousté strany jsem konstatovala, že pokud ještě jednou narazím na slovo " vztahový (vztahová, vztahové)", tak knížku ze samé frustrace rozkoušu. Stalo se! Nevím, jak to teď vysvětlím v knihovně.
Kniha 15 roků lásky je příběhem otce a jeho dvojčat popisující jejich výchovu od miminek až po odchod z domova. Kniha se dobře četla, ale některá místa byla zbytečně zdlouhavá a tak mohla být klidně kratší. Knížce tentokrát chyběl pověstný autorův humor, ale jinak je to oddechová kniha.
Mê to taky donesl Ježíšek - a jsem ráda..
dobre se to čte.. opêt další neskutečnê zamotany príbêh !
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
Klasické pohodové čtení pana Hartla. Kniha se čte jedním dechem, hlavního hrdinu chvílemi milujete a jindy nenávidíte. Občas je příliš rozvleklá, ale závěr to znovu opraví. Tento spisovatel nezklame.