15 roků lásky
Patrik Hartl
Realita umí být neuvěřitelná a skutečné události někdy působí nepravděpodobně. Aleš by do svých třiceti dvou let nevěřil, že jeho život bude vypadat takhle. Představoval si ho úplně jinak. Jednoho dubnového odpoledne roku 2001 se zamiloval do ženy, která na něj naložila takovou porci lásky, že by to porazilo i vola. Tento román vypráví o všem, co musel zvládnout, aby se s tou láskou naučil žít.... celý text
Vlastně je mi jedno jak moc až byl bláznivý/nereálný příběh Aleše, Kurta, Jeleny i jejich superholek - prostě mě to v táhlo do děje a bavilo. Alespoň střípky ze svého života v tom našel asi každý, kdo má děti (obzvlášť dceru), a pak mi i bylo líto, že už knížka končí. Konec pobavil a hezky to uzavřel :))
Pro mě Hartl definitivně zaujal místo, které kdysi míval v české tvorbě Viewegh (držím palce, ať u něj dojde k uměleckému vzkříšení a zas se mu nějaká kniha opravdu povede) - poměrně mainstremová tvorba, čtivá, bez větší hloubky, s nádechem sarkasmu, přitom místy i vyloudí úsměv... jak ten český světem nechápaný obložený chlebíček :D
Nic jsem od knihy necekala... Rikala jsem si, dam mu sanci a uvidim. Ale tohle? Bylo to vazne skvele a moc me to bavil!!
Jako tohle jsem fakt necekala! Po prvnich par strankach me to absolutne vtahlo do deje a musela jsem to rychle docist.
Byl to zase uplne jiny Hartl se zachovanim stareho Hartla️
Na knihu jsem se celkem těšila,opět boom okolo,ale jsem zklamaná,začalo to výborně ale pak to bylo jaksi dlouhé,natahované,,a ten konec to taky moc nevylepšil,,puvodně jsem si knihu přala pod stromek,pak jsem to přehodnotila a jsem ráda,měla jsem ji z knihovny a podruhé už ji asi číst nebudu,a taky se to huř četlo maly paperback no nic moc,,,vím,jsou takové všechny jeho knihy,,,
Velmi čtivý příběh, až mě mrzelo, že už končí, i kdyz některé postavy mi občas lezli krkem :)
Patrik Hartl má dar napsat knihu tak, že se čte sama. I když si myslím, že v životě to tak nefunguje. Jen, aby s Alešem dalších 15 roků lásky neseklo.
Parádní, asi je to na jeden život až příliš příhod,ale proč ne. Vtipné i smutné. Hartl opět potvrzuje, že i naši autoři stojí za přečtení.
Čtení mě bavilo, opravdu taková nenáročná oddychovka, kde první polovina vypadala slibněji.
Určitě si ráda přečtu i další knihu od autora.
Ale zároveň tentokrát souhlasím s mnoha předchozími, ne jen pochvalnými, komentáři.
SPOILER
Např. Aleš nikdy neřešil peníze (ani miliony), lítal po světě, pořizoval co viděl a i přes svoji nějakou vnitřní nespokojenost šlo v jeho životě vlastně všechno hladce. Všechny problémy vždy hladce vyřešil, vždy měl komu zavolat o pomoc. Holky byly obě geniální, oběma vše klaplo. Také jsem čekala nějaký zvrat v souvislosti s Kurtem, ale také vlastně hladký průběh.
Známé osobnosti a celebrity na mě s přibývajícím množstvím začaly působit spíše rušivě.
A opakující se sexuální scény s dalšími ženami mi nepřišly zábavné nebo eroticky nabité.
Postavy opravdu poznáváme spíše jen dost povrchně.
Předchozí knihy od P. Hartla se mi líbily víc.
Příjemná oddychovka ze života, která se víceméně četla sama. Překvapilo mne snad jen poměrně časté těma sexu, občas vulgarneji popsané. Myslím,že 4* jsou zaslouženě.
Za mě opět skvělá kniha, ponořila jsem se do ní a nepolevila, dokud jsem to nepřečetla. těch 15 let jsem s nimi prožila během pár dnů :)
Odpočinkové čtení, které baví, dobře ubíhá, je to příběh ze života, jako na houpačce, ale nijak mi neubližoval, což jsem uvítala. Hvězdičku odebírám za někdy nesnesitelně protivného hlavního hrdinu. :-)
Oči mi litaly po řádcích rychlým tempem. Knížku jsem přečetla velmi rychle, měla
spád, styl i napětí. Byla o životě. I když potíže a radosti s výchovou dětí známe asi všichni, co je máme, tady se jednalo úplně o ne běžné prostředí... (Alespoň že maminka byla zdr.sestra...)
Myslela jsem si, že se víc zasměju- i proto jen 4 *
Pohodové čtení o ne moc pohodovém životě. Četlo se samo, ale u knih pana Hartla jsem holt zvyklá více se smát nahlas, tady mi moc do smíchu nebylo.
Další moc příjemná oddechovka od pana Hartla - přečetla jsem ji na jeden zátah a určitě ji ráda zařadím do své knihovny :-)
První knižní seznámení s Hartlem, no a já vlastně nevím. Přečetla jsem to a přišlo mi, že Aleš v průběhu těch 15 roku lásky nadšením zrovna neoplýval.
Rozhodnutí před 15 lety, podle mě, z něj neudělalo šťastnějšího nebo lepšího člověka.
Každopádně pral se se životem statečně a rozhodně ho s holkama nakonec ubojoval.
(SPOILER) Za me teda nic moc. Kniha se cetla fakt dobre, jako vsechny ostatni, ale pribeh byl takovy zvlastni. Hlavni postava je nesympaticka, tak ubrecenyho chlapa jsem opravdu nedavala. Dal mi neslo na mysl, ze v roce 2002 meli vsichni mobil s fotakem a taky si myslim, ze cestovani napr. do Koreje neslo uskutecnit jen tak ze dne na den. Obe holky byly celkem na pest.
Za mě super,na jednoho chlapa náklad jako pro vola,ale pral se s tím jak uměl,na kolik se co může stát realitou a co už je přitažené za vlasy,ať posoudí každý sám,ale jako oddechové čtení fajn,tak nějak jsem mu prostě i s jeho chybami fandila i jsem ho vlastně obdivovala,konec mě dá se říct překvapil.
Oddechové čtení, které vám nedá spát a nutí vás číst stránku za stránkou bez přestávky.
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
Moje první kniha od Patrika Hartla, měla jsem ji půjčenou. Jsem moc ráda, že díky Čtenářské výzvě si pokaždé přečtu i knihy jiných žánrů, než jaké si ke čtení vybírám obvykle. Musím uznat, že i když nemám moc ráda příběhy ze současnosti, tak jsem tentokrát velmi spokojená. Příběh je velmi čtivý, uvěřitelný, ve mě vyvolal příjemné emoce a určitě si ráda přečtu i další z autorových knih.