Útočník
Ed McBain
Čekává na ně v temných zákoutích velkoměsta, a když je s nimi hotov, skloní se a řekne: Clifford vám děkuje, madam. Zanechá je ležet v krvi, pohmožděné, trvale postižené psychicky, někdy i tělesně, ale živé. Nyní to násilník přehnal: nová, mladá oběť útok nepřežila. K tomu má i velkou smůlu: Bert Kling si vzal jeho dopadení jako osobní věc, protože oběť byla jeho přítelkyně.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2004 , BB artOriginální název:
The Mugger, 1956
Perfektní čtení, gratulace panu Bertu Klingovi za povýšení a doufám, že se s ním ještě v dalších dílech setkám :)
Na McBainovu skoro prvotinu je to paráda. Vôbec nevadí, že kniha bola napísaná v roku 1956, kniha má svoje nehmotné čosi, čím na nás dýchne atmosféra dôb dávno minulých - nefalšované 50te roky 20teho storočia, kedy sa ešte nehľadelo na práva zadržaného - teda hľadelo, ale nepreháňalo sa to.
Nemohu nic jiného než tuto knihu doporučit, parádní zápletka, dějový spát a nakonec skvělé rozuzlení, Bainík opět nezklamal :)
SPOILER - tak tato kniha byla taky super :) hned od začátku jsem věděla, ž Clifford nevraždil, ale kdo vraždil to jsem zase netušila. Jinak gratuluju Berovi Klingovi za povýšení :D:D:D Jinak tuto knihu taky mohu jen doporučit :)
No průměrná detektivka. Nenadchne ani neurazí.