Zub za zub

Zub za zub
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24635/zub-za-zub-24635.jpg 4 225 225

87. revír série

Do služebny 87. policejního revíru mají namířeno dvě ženy. Obě hledají detektiva Steva Carellu. Ta první, jeho krásná hluchoněmá žena Teddy, s ním chce oslavit radostnou novinu: čekají spolu dítě. Ta druhá, čerstvá vdova Virginie Dodgeová, ho chce zabít. Vždyť právě on, detektiv Steve Carella, dostal za mříže jejího muže Franka, a ten teď ve vězení zemřel. Oko za oko, zub za zub. Ale Steve je právě v terénu. Formalita: nesporná sebevražda starého milionáře. Za jeho zády však přešlapuje příliš mnoho dědiců. Carella větří vraždu a netuší, že ve služebně zatím Virginie Dodgeová drží jeho kolegy i manželku v šachu lahví s prudkou výbušninou a čeká, až se otevřou dveře, které má na mušce. Za této situace může Carellovi zachránit život jenom jeden člověk: neznámý vrah.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Český spisovatel

Killer's Wedge, 1959

RADOST
23.08.2020 5 z 5

Užila jsem si toto příjemné odskočení od současných thrillerů ke staré dobré klasické detektivce. Nic jí nechybělo, naopak byla tak nějak lidštější co se týká pohnutek jednání všech osob. Mělo to spád, napětí, jistou dávku vtipu a přemýšlení, dramatičnost. Poslouchala jsem jako audioknihu, skvěle namluvenou (bohužel nevím kým).

katka134
22.08.2020 5 z 5

Skvělá detektivka. Ve služebně panuje atmosféra přímo výbušná, ale detektivové jsou naštěstí sehraní.
Prostě zase báječné, napínavé čtení.

Vilma232
26.01.2020 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Steve Carella trochu jinak - detektiv vyšetřuje podivnou sebevraždu, zatímco na 87. revíru na něj čeká pomsta... Paráda i bez hromad mrtvol a akčních honiček.

konicekbily
24.01.2020 5 z 5

Ed Mc Bain opět projevil mistrovské umění pro napětí, tvorbu geniální zápletky, humor a znalost prostředí. Tato pochoutka pro moje oči a duši zabere asi tak tři hodiny čtení a zanechá v mysli velký dojem. Děkuji!

Ivan F
12.01.2020 4 z 5

Starý dobrý Ewan Hunter nám čitateľom a mňa nevynímajúc, prináša vždy poctivú dávku krimi, šmrncnutú (teda teraz v roku 2020) akýmsi oparom starých dobrých čias, ktoré sú nenávratne preč. Autorovi znovu stačí cca 160 strán textu, aby rozohral a ukončil príbeh, okorenil ho notnou dávkou svojského humoru a pridal pár krásnych a trefných prirovnaní o meste Isola. Ewan ma svojím krátkym príbehom potešil, avšak v rámci žánru a s úctou k jeho najlepším dielam, je to v sumáre na poctivé štyri krimi hviezdičky.

Allena24
04.12.2019 5 z 5

Kniha má kouzlo staré dobré detektivky a za to přidám hvězdičku.

moudivlacek
13.02.2019 5 z 5

Tak tohle byla tedy jízda! To bylo prostě skvělé vylíčení situace detektivů, kteří se ocitnou v rukou pomstychtivé vdovy, která se rozhodne počkat na Stevea a zabít ho. A je na to také náležitě připravená, a tak dlouho může odolávat silným chlapům na služebně. Co se stane, když už toho detektivové mají plné zuby a chtějí zachránit Stevea a jeho ženu?
Doporučuji

jaroiva
28.09.2018 5 z 5

Trochu netradiční detektivka, spíš takový mini thriller. Opět musím dát plný počet. A jdu na další díl seriálu.

Jaruš7
29.04.2018 5 z 5

Má své kouzlo nostalgie časů minulých. Dnešní akčnost by tomu možná nedala šanci hned v zárodku, ale fascinace představou má svou sílu a ochromení mysli je brzdou včasné reakce. A tak se za šachovým postavením odvíjí další vyšetřování se sebe-nesebe vraždou.
Citát : " Tak co teď ? Má poslat telegram Agátě Christie ?"
Audiočetba bravurní, 5*.

Skripi
27.02.2018 4 z 5

Jedno mi na tom vadilo a to - SPOILER, že žena ich tam dobila ako hadov. :D

soukroma
16.02.2018 5 z 5

Úžasná akce, jednoduchá, a vcelku věrohodně proveditelná, obávám se, že nejen v kulisách policejního oddělení roku 1959.
Autor si vždycky vymyslí něco extra, co by prostě nikoho jiného nenapadlo, a kdyby napadlo, pak by to nepodal s takovou dávkou cynismu, humoru i trochy poezie (přirovnání města ke krásné ale zrádné dívce bylo trefné), a kdyby i tak, pak by tomu vždycky chyběla celá nedělitelná plejáda detektivů, a Carelly, který nebyl (naštěstí) na místě, ale jinde, kde si taky užil svoje.

Darf...
27.09.2017 3 z 5

Kniha mě bavila tak nějak napůl. Nějak jsem se do ní pořád nemohla začíst a najednou byl konec. Ale vlastně mě ani úplně nenudila, takže 3 hvězdičky.

Kubíííína
26.03.2017 3 z 5

Vcelku velmi zajímavé, leč trochu chudé.

Izu
09.01.2017 5 z 5

Tak to byla paráda se vším všudy !

beveron
30.12.2016 3 z 5

Výborná, doporucuju

ThomasRuhe
29.11.2016 4 z 5

Povedený díl z této série. Trochu neobvyklé bylo, že se celý odehrává jedno říjnové odpoledne, a navíc drtivou většinu času na policejním okrsku. Silnou stránkou jsou opět jednotlivé postavy detektivů a jejich myšlenkové pochody.

denča1000
31.10.2016 5 z 5

Velice povedený detektivní příběh. Je to moje druhá přečtená kniha od tohle spisovatele a začínám je zbožňovat. Moc se mi líbí děj, připadá mi to seriál v knižní podobě, protože takové příběhy většinou bývají v seriálech či filmech. Zároveň se mi líbilo vyšetřování jiné vraždy detektivem Carellou, zatímco na policejní stanici bylo rušno. Jisté pasáže mi přišly trochu mimo příběh a byly nepodstatné, jinak příběhy postav jsem mile uvítala a v knize se mi líbily. Detektivové, kteří chtěli zachránit sebe i Carellu, byli velmi mazaní a snažili se vysvobodit, což bylo asi jasné, že se budou pokoušet. Asi jako každý, jsem celou dobu přemýšlela, jestli to je nebo není nitroglycerin a já osobně jsem byla přesvědčena, že v láhvi není. Putování modrého SOS papírku mě velmi pobavilo, stejně jako mě pobavila Carelliho věta na závěr.

DickBach
03.10.2016 5 z 5

Za mně byl tohle luxusní kousek, který bych opravdu chtěla vidět zfilmovaný, i když se bojím, že by to na plátně ztratilo šmrnc... Perfektní, takže jen velmi děkuji a vřele doporučuji.
Nádherné bylo: Carella: To byl dnes den co, kluci.....

VČJKR
05.02.2014 5 z 5

Tak takovou knihu jsem nečetla už dlouho. Nemohla jsem se od ní doslova odtrhnout! Jsem z ní úplně nadšená, určitě doporučuji a rozhodně přidávám McBaina na seznam oblíbených autorů!!!

Rup
04.10.2013 5 z 5

Výborně napsané. Neotřelý námět. Přes svůj sevřený styl psaní dokáže (Ed) skvěle vykreslit charaktery postav. Důvody jejich jednání jsou zcela reálné a uvěřitelné. Doporučuji.