Agatha Raisinová a vražedná setba
M. C. Beaton (p)
Agatha Raisinová série
Agatha Raisinová se po zasloužené dovolené vrátí zpátky na venkov a s nelibostí zjistí, že zájem jejího šarmantního staromládeneckého souseda Jamese Laceyho upoutala nová žena. Krásná Mary Fortuneová se do Cotswoldsu přistěhovala teprve nedávno a vypadá to, že Agathu trumfne naprosto ve všem – zejména co se zahradničení týče. A zahrádkářská výstava se blíží mílovými kroky. Kéž by se tak objevila nějaká pěkná vraždička, která by Jamesovi připomněla Agatiny geniální detektivní schopnosti!... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2013 , MottoOriginální název:
Agatha Raisin and the Potted Gardener, 1994
Nejenom Agatha, ale i její příběhy jsou plné rozporů. Ona je chvíli mazaná, světem protřelá bývalá manažerka, schopná vymyslet cokoliv a usadit kohokoliv, a chvíli zase rozklepaný trdlo, když se pokouší sbalit souseda, jako patnáctka zblázněná do svého učitele.
A vyprávění M.C. Beatonové je na tom stejně - na jedné straně pohodová víska, kam se Agátě přes všechny její úlety podařilo dobře zapadnout, na druhé straně neutuchající pokušení Londýna které přinášejí bývalí kolegové když se ji snaží zlákat zpátky k profesi, kterou pověsila na hřebík. A ona, při vší své znalosti světa a lidských povah si neuvědomuje ani to, že ji lidé v Cotswolds neodvolatelně přijali mezi sebe, ani to, že zájem bývalých spolupracovníků se s přátelstvím cotswoldských nedá srovnávat. Zkrátka, autorka i nadále zápasí s backgroundem - ale její detektivky jsou živé čtivé a zábavné. Uvidíme, jak to bude dál.
Příjemná, oddechová, nenáročná a násilí prostá detektivka. Četla jsem předtím jen první díl, oproti němu velké zlepšení - čtivější.
Nenáročná detektivka, připomíná mi trochu svým pomalým tempem a idylickým pohledem na svět knihy Lee Harris.
Kupodivu snad i o trochu lepší než předchozí díly. Bohužel je pořád moc prostoru věnováno pocitům a slabým chvilkám hlavní hrdinky. Mnohem raději bych na více stránkách uvítala rozbor vraždy a pátrání po vrahovi. Nakonec se to všechno vyřeší až moc rychle.
Opět knížka na jedno odpoledne. Milé.
Další vyřešený případ Agathy Raisinové. Je to třetí kniha této hrdinky, knihy jsou si hodně podobné. Je to takové klidové čteníčko. Oddychovka, ale není to špatně napsané.
Anglie detektivní a krimi romány humor anglický venkov
2012 | Agatha Raisinová a otrávený koláč |
2013 | Agatha Raisinová a vražedná setba |
2012 | Agatha Raisinová a zlý veterinář |
2014 | Agatha Raisinová a manžel na zabití |
2014 | Agatha Raisinová a výletníci z Dembley |
Čtivá, příjemná detektivka. Právě tak na nedělní den. Postupně se u Agathy "obrušují hrany", z nepříjemné "megery" se stává oblíbenou členkou vesnické komunity. Docela se těším na další část série.