Ako si postaviť motorku

Ako si postaviť motorku
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379316/bmid_ako-si-postavit-motorku-Zje-379316.jpg 4 26 26

Je začiatok jari a z ďalekého juhu sa vlastnoručne vyrobeným lietadlom vracajú traja odvážni cestovatelia – potkan Arny, vrabčiak Zíla a žabiak Kristián. Doma na nich čakajú ich kamaráti Drobec a Fred, ale hlavne ďalšia výzva. Nečakané udalosti pokračujú a jediná vec, ktorá sa v tejto knihe dá bezpečne očakávať, je, že čitateľ dostane možnosť pochopiť, ako je zostrojená a ako funguje motorka.... celý text

jitka_dankova
18.04.2024 4 z 5

Třetí díl série technických pohádek. Je to kniha pro děti, které chtějí porozumět "vnitřku" motorky za pomoci příběhu a navazuje na druhý díl "Jak si postavit letadlo". Opět jsou hlavním tahákem této knihy a celé série opravdu vynikající ilustrace se spoustou přehledných popisků. Dítě prozkoumá schéma elektrického zapojení motorky i funkci spojky. Stejně jako v předchozích dílech ale příběh za kvalitou obrázků pokulhává. Prostředí gangů a rivality mezi nimi, nelegální aktivity a sázky, dospělá mluva s narážkami, které dítě nepochopí a vtipy určené spíš dospělým - to prostě synovi (10 let) nebylo blízké. Myslím, že potenciál této nádherně ilustrované knihy nebyl plně využitý.

ZuzanaK.
04.04.2022 4 z 5

eM tyhle knihy strašně baví. Byla to jeho prní, vlastními silami přečetená kniha a dokonce to stihnul za 24 hodin. Nemohl se odtrhnout. Skvělé názorné kresby, celkem dobře popsány složité věci, i když něco je přeci jen lepší dovysvětlit. Ovšem technický základ je velmi slušný!

Ikkju
03.07.2018

Koupil na Jízdě veteránů do vrchu v Knovízi, i když mlaďas si knihu ještě pár let nevychutná, zatím je u zkoušení klik u babety, a z garáže běžně odchází kolorován motocyklovým šmírem.

Kniha moc pěkná, nic nezjednodušuje a drží se jednoho stroje. Trochu mě štvalo rýpaní montérů, než mi došlo, že k motokrám opravdu patří, jen si nejsem jistý, jestli se autorovi podařilo dobře zachytit.

Láska k těmhle zdánlivě složitým, ale svým způsobem krásným strojům v knize ale určitě je!

Knihomura
06.04.2015 5 z 5

Radost ze sdílení s dětmi. Hlavně pro technicky založené chlapečky - paráda.