Alasca House: Z archívů československé rozvědky
Pavel Minařík
Autor nám v této knize popisuje své působení v Německu a rozebírá tamní síť uprchlíků a pomocníků, kteří pomáhali lidem v tehdejším Československu dostávat se ven, případně organizovali jiné akce na podkopání režimu. Obsah: Zrození československé poúnorové emigrace -- Zbraň národní politiky USA -- Arzenál jedovatých šípů -- Všední dny svobodné Evropy -- Touhy a sny svobodné Evropy.... celý text
Vrchní socialistický terorista vám píše o zlých kapitalistických demokratických teroristech. Jo jo, moc podnětné.
Tak takhle, soudruzi, ne. "Agent" Minařík nám v této knize popisuje své působení v Německu a rozebírá tamní síť uprchlíků a pomocníků, kteří pomáhali lidem v tehdejším Československu dostávat se "ven", případně organizovali jiné akce na podkopání režimu. Kromě námětu, na který se může každý dívat jak chce, za "Odpad" stojí i literární umění autora, který zde své zkušenosti předkládá asi tak, jako když si pročtete policejní protokoly. A ty ještě budou záživnější. Strohé, máloco říkající a po odstavci se přistihnete, že netušíte o čem byl, aniž byste trpěli dyslexií. Myslím, že tohohle by se i stoupa lekla.
špionáž studená válka vystěhovalci, emigranti emigrace agent převaděč rok 1948-1956
1988 | Alasca House: Z archívů československé rozvědky |
2007 | Československá lidová armáda na Rýnu |
1976 | Návrat rozvědčíka |
1976 | Svědectví kapitána Minaříka |
Jediné pravdivé tvrzení v této brožuře je - pro většinu asi překvapivě - že vysílačka Svobodná Evropa byla založena československými emigranty, i když za finanční podpory americké strany. Zahajovala tak svoji činnost vysíláním v češtině. Opět jedno prvenství, na které je třeba být hrdý!