Alchymista

Alchymista
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184023/bmid_alchymista-vEx-184023.jpg 4 7516 7516

Symbolické putovanie andalúzskeho pastiera Santiaga za pokladom do Egypta. Prostredníctvom symbolického jazyka alchýmie sa Paulo Coelho snaží sprostredkovať poznanie, v čom spočíva podstata šťastia i to, že poslaním každého človeka je ísť po stopách znamení za svojím Osobným príbehom.

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: , Sofa

O Alchymista, 1988

marie3310
13.06.2015 5 z 5

Zarazilo mě když naše češtinářka pravila, jak se synem smála jakým je kniha jednoduchým stylem psána. Mě velice potěšila a pohladila po duši. Krásný příběh o životní cestě - hledání svého osobního příběhu, něčeho, co skutečně máte dělat, a co jste skutečně vy - hledání radosti, moudrosti a lásky v životě, hledání opravdových hodnot, na kterých záleží. Knížku jsem poprvé četla asi ve 12 letech, jako dítěti vám všechno z toho připadá jako čirá pravda., - je předci absurdí dělat nějakou činnost, práci, která vás nebaví a nenaplňuje.., ale postupem času, jak člověk stárne prodá se egu a začne věřit, že se mu nedaří, upadá do pesimismu a spokojí se se svojí nespokojeností... To, ale není správné a každý to v hluboko v sobě cítí a když se otevře lásce a pravdě, opravdu věřím, že vesmír vám vyjde vstříc. Možná si říkáš, že jsem snílek, - but I am not the only one.

kujuduss
10.06.2015 2 z 5

Od této knížky jsem čekala hodně, ale upřímně mě zklamala. Mám pocit, že se autor snaží akorát tak napodobit Malého prince.

KarZu
09.06.2015 3 z 5

Na to, jak je kniha vychvalována, jsem čekala hodně víc, než starou (českou?) pohádku o pokladu, kterou mimochodem měla prababička v knize pohádek z roku 1928. Nicméně děj samotný je nepodstatný, i cesta je cíl, takže kdo chce, ten si v tom něco najde.

Jejda
02.06.2015 5 z 5

Tato kniha se nečte rozumem, ale srdcem. A ti kdo v ní vidí jen banální příběh (je to teď takový trend P.C. shazovat a kritizovat), ti nikdy nezažijí, aby se vesmír spojil...Já jsem to už zažila a fakt to funguje ;-)

RadkaKabát
26.05.2015 5 z 5

Mě bavila a pohladila po duši.

Peti
21.05.2015

Příběh, který vypráví o pastýři a naplnění jeho osudového příběhu - pohádka, která nás nutí k zamyšlení o vlastním životě.

minde
21.05.2015 4 z 5

Jednoduchý pohádkový příběh s hlubokým životním zamyšlením.

nemer
20.05.2015 4 z 5

Jako dítěti se mi kniha velmi líbila, proto hodnotím vysoko. Ale dospělé čtenáře nutno upozornit, že se jedná o pohádku. Vůbec je zajímavé, že jsem měla tohoto autora v oblibě pouze v dětství, později kouzlo pominulo.

alcaaja
18.05.2015 5 z 5

cetla jsem ji prvne jako povinou cetbu a hned jsem si musela od nej sehnat dalsi knihy...dokonale!

milunka21
12.05.2015 5 z 5

ten konec :-D ale aspon se někam podival a poznal lásku :-)

elle.r
11.05.2015 1 z 5

Tato kniha mě donutila přemýšlet a toho si velmi cením, je děsivé, jak moc je, i přes svou pohádkovost, pravdivá. Geniální a přitom tak jednoduchá myšlenka.

tessinfinity
03.05.2015 5 z 5

,,Santiago namáhavě vstal a ještě jednou pohlédl k pyramidám. Pyramidy se na něho usmály a on se srdcem plným štěstí jim ten úsměv oplatil. Našel poklad.''

Kniha ukazuje, že nejdůležitější hodnotou v životě není bohatství nebo sláva, ale láska. Líbí se mi, že Santiago se jako člověk necítí oproti svým ovcím nadřazeně a ,,rozmlouvá'' se světem. Celkově je to podle mě příběh, ze kterého by se každý měl aspoň trochu poučit.

Bublinka.
30.04.2015 2 z 5

Kniha je velmi přeceňovaná. Alchymistu jsem dočetla při Dni nepřečtených knih. Nic převratného, co by mi změnilo život jsem se nedozvěděla. Nemyslím si, že bych knihu nepochopila. To, že když chci něčeho dosáhnout, musím zvednou zadek a něco pro to udělat, jsem věděla už před tím.
Trochu mi to knihu zkazilo, člověk od ní čeká víc, než pěknou pohádku. Kdybych od knihy čekala jen tu pohádku, byla bych nadšená.

Domuly
18.04.2015 3 z 5

Dlouho jsem se rozmýšlela jak vůbec knihu ohodnotit. Příběh Santiaga mě nenudil a spousta myšlenek se mi zalíbila tak, že jsem si je četla několikrát. Ti kdo hodnotí pouze příběh, tak asi budou zklamaní, ale mě se metafora života a naplněných či nenaplněných snů líbila. Věřím, že spousta lidí se po přečtení zamyslela, kam jejich život směřuje a co vlastně chtějí. Co mi do příběhu nezapadlo, bylo chlapcovo měnění ve vítr, to mi přišlo dost navíc a občas autor tlačil na pilu.

Lily28
02.04.2015 1 z 5

Bohužiaľ príbeh ako podľa šablóny, ktorú načrtáva kniha Tajomstvo od Byrne(ovej). Autor podáva známe veci štýlom, akoby na ne práve prišiel po niekoľkoročnej meditácii, neustále sa opakuje a napokon aj príbeh je veľmi predvídateľný. Pre mňa veľké sklamanie.

lordik
01.04.2015 5 z 5

Příběh, který se může číst mnohokrát a stejně v něm naleznu pokaždé něco nového.

lištička123
01.04.2015 5 z 5

Výborná knížka, četla jsem ji dvakrát. Dokáže čtenáře zastavit a zamyslet se nad svými postoji, hodnotami, nad svým životem.

olma
01.04.2015 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Pohádkový styl mi sice moc nesedí, ale moudra jsou řečena příběhem a to se mi čte dobře. Každý, kdo chce si odnese do života něco nového.

radek0635
24.03.2015 5 z 5

Člověk, který ničemu nevěří a je klasický "zavrhovač", se Alchymista určitě bude zdát jako dílo napsané pod značným vlivem LSD. Ale i kdyby to tak náhodou bylo, i přesto je tady nespočet zajímavých myšlenek o životě a o víře (ne nutně v Boha), které by si člověk měl zapamatovat a zamyslet se nad nimi. Každý, kdo o něčem sní, ale pochybuje nebo si nevěří, by hned měl sáhnout po Alchymistovi. Nic není nemožné. Když něco opravdu moc chceš, celý Vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit...

Adam Bartoš
21.03.2015 5 z 5

Tahle knížka, mě hodně bavila, už jen proto, že v ní bylo hodně citátů a byla duchovní. Do příběhu jsem se úplně vžil a hledal jsem se Santiagem jeho poklad. Nakonec jsem ho našel.