Milión Alenčiných dobrodružství

Milión Alenčiných dobrodružství
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19425/bmid_milion-alencinych-do-19425.jpg 5 118 118

Alenka z planety Země série

Obsahuje 4 novely: Nová Héraklova hrdinství, Princezna ze zahraničí, Prázdniny na Penelopě a Skříňka pirátské matinky.

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Svoboda

Million priključenij, 1984

klaudiasmelkova
08.11.2024 5 z 5

Príbehy Alice sú stále zaujímavé, aj po rokoch, odkedy som ich čítala prvýkrát. Len ten posledný príbeh už trochu začína strácať na zaujímavosti, avšak stále je to veľmi pútavá kniha pre deti.

Luigi1
13.12.2023 5 z 5

Pěkné sci-fi pro děti těchto knížek je pomálu

Lessana
27.06.2021 5 z 5

Opäť dokonalé a nápadité príbehy - tentoraz nielen Alice (Alenky), ale aj jej podareného kamaráta Pašku Geraskina. V prvej časti, kde čo kapitolka, to uzavretý príbeh, sa zoznámime s biostanicou a jej mladou "posádkou". V časti druhej putujeme na Penelopu, kde vďaka Paškovi, ktorý si nedá povedať, zažijeme skvelé dobrodružstvá v časoch rytierov. Tretia časť nám napovie, že ten, čo vyzerá neškodne a priateľsky, taký aj nie vždy naozaj je. A v štvrtej časti sa stretneme so starým známym, archeológom Rrrr a spolu s Alicou pomôžeme zachrániť jeho rodnú planétu od pirátov.
Za mňa plný počet hviezd a vrelé odporúčanie priaznivcom milých, vtipných a múdrych príbehov!

Renatka11
07.03.2021 4 z 5

Poslední díl trilogie už pro mě nebyl nijak zásadní a narozdíl od předchozích dvou jsem ho přečetla jen jednou a moc si z něj nepamatuju. Vyrostla jsem já i Alenka a už to nějak nebylo ono.

MaxQ
20.11.2019 4 z 5

Už mi to nepřišlo tak výborné, jako první díly, ale pořád ještě solidní sci-fi pro děti. A těch není hodně.

Magrata15
26.08.2018 5 z 5

Báječná kniha plná fantazie - zavzpomínala jsem si u ní na dětství.

SSTknihy
15.06.2018 4 z 5

Podle mne tak trochu opomíjená zábavná dětská sci-fi, jejíž hlavní protagonistka Alenka žije někde kolem roku 2065 a zažívá neuvěřitelná dobrodružství při svém putování z planety na planetu. Nejprve mě to zaujalo jako komiks, který vycházel na pokračování v časopise Ohníček, a tak jsem se pustila do knihy a stálo to za to.

Ivan F
08.09.2013 4 z 5

Po knihách Prázdniny na planéte Coleida a O sto rokov predtým som očakával viac, než som touto knihou dostal. Škoda, i keď kniha má potenciál, už nemá to nehmotné čosi, čo by ma prikovalo na stoličku a nútilo čítať jedným dychom.

ruská literatura budoucnost sci-fi pro děti dobrodružství

Kir Bulyčov (p)
ruská, 1934 - 2003