Motiv
Jonathan Kellerman
Alex Delaware série
< 30. díl
Tři vraždy, tři oběti. Spojuje je pouze jediné: člověk, který je zabil. Detektiv Milo Sturgis má na svém kontě stovky úspěšně uzavřených případů. Přesto ho nikdy nepřestanou sžírat ty, které se mu objasnit nepodařilo. Dopadení pachatele je v jeho očích službou pro oběť, které se tím dostává alespoň jakési spravedlnosti. Některým zavražděným se ale této posmrtné služby nedostane... Například Katherine Hepburnové - mladé ženě, kterou kdosi uškrtil a ubodal v jejím vlastním domě. Jediný podezřelý měl nerozbitné alibi a celé vyšetřování skončilo ve slepé uličce. Co s tím? Nezbývá než se přesunout k dalšímu případu, protože v LA je pořád co vyšetřovat. Tentokrát se jedná o vraždu úspěšné rozvodové advokátky, kterou kdosi zastřelil. Vlastně spíš popravil, jak to tak vypadá. Když si ale Milo spolu s Alexem Delawarem začnou myslet, že už mají vraha na dosah, je nalezena další oběť. A teprve tehdy si oba vyšetřovatelé uvědomí, že mezi těmi třemi vraždami existuje jisté bizarní spojení. Zdá se, že nehledají tři různé pachatele, ale jediného sériového vraha. Velmi inteligentního vraha s vytříbeným smyslem pro manipulaci. A takový se dá dopadnout, jedině když odhalíte jeho šílený motiv...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , DominoOriginální název:
Motive, 2015
Super detektivka!! Napínavá a až do samotného konce jsem pořád musela přemýšlet nad tím ,kdo je vrah! Super,super, líbila se mi:)
Pro mě to bylo seznámení s autorem. Čtení bylo příjemné a zvlášť oceňuji jemný humor. Ráda budu pokračovat čtením dalších knih Jonathana Kellermana.
Kniha se mi líbila. Zajímavý příběh a o zvraty není nouze. Rozhodně za přečtení to stálo :)
První kniha co jsem od autora četla (já vím ostuda :D) ale za mě super čtení, určitě si hodlám pořídit víc knížek. Příjemná , ale napínavá detektivka. Geniální nápad přizvat psychologa k vyšetřování. Jsem Alexova velká fanynka :)
Detektivky s Milem a Alexem mám docela rád. Jemný humor, spousta dobrého jídla a logické pátrání mne vždy pobaví. Zde jsem také ocenil poměrně zdařilou a uvěřitelnou zápletku bez krkolomných zvratů a závěrečné zpovědi padoucha nad zdánlivě přemoženým detektivem. Za mně dobrý!
Vrah servíruje svým obětem večeři. Velice slušná detektivka, ale Jonathan Kellerman má na víc, jak jsem se už několikrát přesvědčila. Opět výborné dialogy, ale objevení vraha bylo trošku mimo, stejně tak jsem nebyla spokojená se závěrem knihy..
Takový průměr. Docela mě tam chyběl pohled samotného vraha. Víceméně tam od začátku děje až po 3. třetinu jen vymýšlely nesčetně variant "kdo" a jak by to mohl udělat. Konec byl takový hrozně rychlý. Každopádně to nebylo nejhorší čtení a v klidu jsem knížku dočetla.
patrně budu v opozici k ostatním recenzentům, ale za mě prostě nuda, nuda, nuda; dočetla jsem ji jen proto, že jsem ji dostala darem;
hlavní aktéři - detektiv s psychologem jsou sice vcelku sympatická dvojka, ale je to standardní detektivka, která nijak nevyniká nad průměr, příběh je psaný velmi rozvláčně a místy je to příliš překombinované a nevěrohodné; nemá ani pořádné vyústění - zabitím vraha se ztrácí pointa a vysvětlení, proč, co a jak - namísto toho jen předpoklady a dedukce; přečtení téhle knihy mě nijak neláká k dalším autorovým dílům;
Slušná detektivka ... jedna z těch lepších, co jsem četla. Pár zajímavých vyšetřovacích tezí, pár dobrých hlášek ... Páni policajti mají smysl pro humor.
Zase úžasná kniha, plná napětí. Měla jsem ji přečtenou za 4 dny dovolené. Úplně jsem se začetla. Nezklamala. Vřele doporučuji.
Zatím jsem od tohoto autora moc nečetla, ale myslím, že tahle byla zatím nejslabší. Ale tím nemyslím, že byla špatná, jen moc překombinovaná.
2008 | Svědkyně |
2014 | Zabiják |
2008 | Krevní test |
2005 | Našeptávač |
2010 | Moje druhé já |
Celkem slušná detektivka, i když se občas zbytečně trochu moc vleče. Rozhodně by jí prospělo zkrácení.