Zabiják
Jonathan Kellerman
Alex Delaware série
"Nezabiju vás, doktore Delaware. I když bych měla." Ta slova pronesla Constance Sykesová, sofistikovaná a úspěšná lékařka, v jejímž dosavadním chování ani brilantní policejní psycholog Alex Delaware nepostřehl sebemenší známku násilnických sklonů. Možná se však mýlil. A možná má navzdory jejímu ujištění pádný důvod k obavám o vlastní život. Setkal se s ní u soudu, kde se dožadovala opatrovnictví dcerky své bohémské sestry. Delaware ovšem neshledal jediný důvod, proč dítě matce odebrat, a v odborném posudku osvojení nedoporučil. Netušil, že Constance Sykesová není zvyklá prohrávat. Nechutná sesterská tahanice totiž výrokem soudu neskončila. To nejhorší mělo teprve přijít: rukou brutálního vraha začnou umírat lidé a dokonce se ztratí i holčička, kvůli které celý spor začal. Začíná jít opravdu do tuhého. Ani s pomocí detektiva Mila Sturgise si totiž nemůže být Alex jistý, že za onen zdánlivě nevinný posudek nakonec nezaplatí životem.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2014 , DominoOriginální název:
Killer, 2013
Sympatický hlavní hrdina, zajímavá zápletka, vtipné dialogy a pozvolna gradující děj s nečekaným rozuzlením. Za mě skvělá a čtivá detektivka.
Souhlasím s názorem podemnou.Má první kniha od autora.Četla se dobře.Stihla jsem ji za víkend.Jdu hned na další díl.
Bylo to celkem dobré. Trochu jiná detektivka z pohledu psychologa jako hlavní postavy příběhu, která má neobvyklé okolnosti případu který se zde řeší.
Kniha se mi velice dobře četla. Alex a Milo super tým. Jen do poloviny to byl jen popis situací. Teprve od 2/2 se něco dělo.
Mohu doporučit.
Velmi čtivá kniha. Narozdíl od jiných knih s kriminální tematikou je líčena očima psychologa, ne detektiva. Kniha udržuje čtenáře až do konce v napětí a očekávání.
Super příběh, hodně čtivá kniha...dost zajímavé provedení , tentokrát detektivku vypráví psycholog, a ne vyšetřovatel, což se mi hodně líbilo i díky mnoha dialogům.
Kniha se mi moc libila, jako vsechny od tohoto autora, vzdy jsem zvedava kdo je vrah :)
Zase mě dokonale zmátl, jak jenom to dělá :) Příjemné a napínavé čtení. Příjemé bylo i setkání s Effem, pro mě jakožto diabetika, super vložka :)
S Alexem a Milem je to vždy velmi příjemné setkání. Stejně tomu bylo i tentokrát! Takový můj malý návrat domů.
Příběh začíná sporem o dítě mezi dvěma sestrami. Jednu z nich zastupuje můj oblíbený dr. Delaware a ta také spor vyhraje. Jenže příběh je teprve na začátku a objeví se první mrtvý(á), u kterého nezůstane. I Alex Delaware je v přímém ohrožení života. Jako obvykle se jedná o psychologický thriller s důmyslně odstupňovaným napětím a překvapivým koncem. Autor je v této oblasti expert a ještě mě nezklamal. Doporučuji!
Skvělá kniha. Pan Kellerman opět nezklamal. Kniha se výborně četla a děj doslova utekl jak voda. Doporučuji a jistě nebudu sama.
Moje první kniha od Kellermana a určitě ne poslední! Skvěle napsaná detektivka, napínavá od začátku až do konce. Velmi se mi líbilo, že v knize nejsou žádné nadbytečné pasáže a ani přílišné popisování násilí, v čemž si mnozí autoři libují... Jednu hvězdičku strhávám za to, že poměrně brzy před koncem odhalíte pachatele, a díky tomu konec knihy pro mě ztratil napětí.
Kellermana mám moc ráda, ale musela jsem mu postupně přijít na chuť. Nicméně tato kniha se mi moc líbila
skvělá detektivka... Delaware je výborný psacholog... přesně můj šálek čaje... doporučuji
Solidně odvedená práce, jednak autorova, jednak psychologa Delawareho a jeho parťáka detektiva Sturgise. Absence nadpřirozených a hrdinských kousků hlavních postav, zato však velmi dobře popsané řemeslo psychologa i detektiva, prostě jde to i bez zbytečných kudrlinek. A to je největší plus knihy. Minusem je skutečnost, že pachatele je možné vytušit již celkem dlouho před závěrem. Za přečtení však kniha stojí.
2008 | Svědkyně |
2014 | Zabiják |
2008 | Krevní test |
2005 | Našeptávač |
2010 | Moje druhé já |
U této knihy bych pozitivně ohodnotila začátek a závěr - tyto dvě části odpovídají žánru, kam je zařazena, tedy thrilleru. Ale jinak je převážná část knihy spíše psychologický román. Na základě anotace jsem čekala víc.