Volper
Ros Per
Alfa Řím série
1. díl
Válečný veterán Vladimír Ignatěnko je unavený životem. Je mu 107 let, žena mu dávno zemřela a pravnoučata se k němu nehlásí. A dožívat ve zdravotnické kapsli se mu nechce. To radši uzavře smlouvu s vývojáři virtuálního světa Alfa Řím a trvale své vědomí přenese do jiné reality. Pod přezdívkou Volper se tak ponořuje do nového života v mladším a silnějším těle ve světě, kde lidé pro zábavu bojují s příšerami všemi dostupnými prostředky. Ale přestože si samotář Volper užívá návrat své vojenské kariéry, střípky jeho nového domova se skládají v neodbytnou otázku: Proč doopravdy vznikl Alfa Řím?... celý text
Literatura světová Fantasy
Vydáno: 2024 , Fantom PrintOriginální název:
Волпер (Volper), 2018
V popise určitě chybí, že jde o military litRPG, což ne každému vyhovuje. JInak velmi čitelné, jsem zvědavý na další díl.
Volper se probudí na základně virtuálního světa spolu s davy dalších replikantů. Prohledává podzemní tunely, budovy, ulice a odstřeluje různá monstra. Spolupracuje s vojenskou jednotkou základny a zvyšuje si prestiž, konto a úrovně. To je v podstatě děj této knihy, tak uvidíme co přinese další díl. Průměrný akční román za tři body.
Jako LitRPG dobrý, ale spíš pro toho, kdo ujíždí na podrobných popisech zbraní, zbroje, postupu zabíjení. Na mě toho bylo až moc, osobně mám raději fantazy než sci-fi, takže proto jen 3 *
Ale další díl si určitě přečtu :-)
Čtení hlavně pro kluky. Hodně zbraní, hodně akce, někomu se to určitě líbí, nj.