Alicina síť

Alicina síť
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544794/bmid_alicina-sit.jpg 5 450 450

Zuřila válka. Chtěly bojovat. A jaký boj nakonec svedly! „Postupuj jako s rovnicí. Rozlož ji. Najdi X,“ opakuje si studentka matematiky Charlie pokaždé, když se dostane do úzkých, a to se jí poslední dobou stává často. Neplánovaně otěhotněla, což pro svobodnou americkou dívku z jejích kruhů znamená společenskou diskvalifikaci. Na jaře 1947, kdy je panovačnou matkou zavlečena do Evropy na diskrétní potrat, se rozhodne cesty využít k něčemu zcela jinému: k pátrání po sestřenici Rose, která se ztratila v nacisty okupované Francii. Zanechá nic netušící máti v hotelu a vydá se do Londýna požádat o pomoc někdejší špionku z první světové války Evelyn Gardinerovou. Zatrpklá stárnoucí alkoholička sice nejeví chuť spolupracovat, jenže i ona se potřebuje vypořádat s démony minulosti. Nevyřešené hádanky bují jako plevel v kráteru po bombě a Charlie zjišťuje, že život není matematická úloha se správným či špatným řešením… Román byl inspirován osudem francouzské agentky Louise de Bettignies (1880–1918), nasazené během první světové války proti Němcům pod krycím jménem Alice.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

The Alice Network, 2017

Interpreti: Jitka Ježková , Vilma Cibulková

lenka31
16.02.2019 4 z 5

Kniha zachycující život mladé britské agentky Eve v době 1.světové války ve Francii a příběh americké dívky Charlotty hledající svoji sestřenici Rose po skončení 2. světové války ve Francii. Příběh je velice čtivě napsaný. Na konec knihy autorka vložila korespondenci a záznamy ze soudního jednání.

dewey
16.02.2019 2 z 5

Velmi čtivá kniha, která má spád a zpracovává čtenářsky atraktivní téma.
Dějová linka z první světové války a celý příběh Eve by si zasloužil vlastní vyprávění a kvalitnější zpracování. Hrdinství Eve, Lili, Violette a dalších žen sice z knihy jasně vystupuje, ale Charliina linka hlavní téma zbytečně znevažuje. Charlie funguje pouze jako vata a obzvlášť ve druhé polovině knihy, kde Evina linka získává větší a větší spád, Charlie pouze překáží. O Finnovi ani nemluvě – zastává roli kulisáka, nic víc.
Hvězdička navíc za závěrečné kapitoly, kde autorka odděluje historii od fikce.

marcela8908
30.01.2019 5 z 5

Dobré čtení výborné téma a hlavně dovětek autorky

Artep25
23.01.2019 4 z 5

Zajímavý ,dobře plynoucí příběh .Líbil se mi .Doporučuji

gbrgbr
14.01.2019 2 z 5

Není to zlé. Jedna hvězda za to, že se to dobře čte, druhá za téma špionek za první světové války, které je originální a třetí za to, že se autorka pokusila dodržet většinu historických reálií a že na konci napsala, co pravda je a co ne.
Tím končím u chvály. Děj je velice předvídatelný, postavy jsou plytké a dost často se chovají nelogicky a jejich vývoj je nereálný. Dobrá oddychovka, nic víc.

Lena91
08.01.2019 5 z 5

Jedním slovem neuvěřitelný. Úžasný příběh dvou žen, každé jiné a přes to obě bojovnice, které svedla dohromady touha po vědění, ospravedlnění a pomsta. Alicina síť je opravdu příběh spletený z mnoha sítí, zápletek, situací. Nechybí napětí, emoce, strach, sex, láska a romantika, vražda.... Tohle všechno se vám díky autorčině stylu velmi snadno vetře do kůže, prožíváte vše s hlavními hrdinkami, já se tedy vžila do špionky Eve (za mlada ale pouze) a s napětím prožívala každý její krok. Naprosto mě uchvátila.

marketa6511
06.01.2019 5 z 5

Skvělá knížka ... měla jsem sice trošku pocit nevyrovnanosti příběhů, ale knížka se četla skvěle. A dovětek autorky uvádějící na pravou míru co je a co není pravdivé, ten mě nadchl.

Kvetulina
12.12.2018 5 z 5

Moc pěkné a příjemné čtení. Jen škoda, že si korektor nedal víc záležet, ta kniha by si to zasloužila.

Terez25
02.12.2018 5 z 5

Velice pěkné čtení. Příběh dvou žen - mladičké Charlie, která se žene za přízrakem milované sestřenice, jež pohltila válka. A Eve, staré zlomené ženy, kterou pronásledují vlastní démoni.
Knihu doporučuji, čte se lehce a příběh je velice poutavý.