Smrt

Smrt
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421515/bmid_smrt-qmQ-421515.jpg 4 49 49

Alisik série

< 4. díl

Nádherně malovaný příběh o lásce a smrti (ne nutně v tomto pořadí) dobíhá svého velkolepého zakončení. Bizarní, legrační, romantický i hororový příběh vrcholí. Jak? To už si budete muset přečíst tuhle knihu.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Tod, 2015


více info...

Přidat komentář

Rowana
04.03.2022 5 z 5

A máme tu finále. A jaké panečku. Člověk se nestačil rozhlížet, kde se to najednou ocitl. A nevycházel z překvapení. Krásné, zajímavé a za mě i originální zakončení moc pěkného duchařského fantasy příběhu, se špetkou romantiky, napětí a spoustou posmrtného života a světa. Celou sérii mohu jen doporučit.

kolacky
28.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Druhý, třetí a čtvrtý díl jsem si vychutnala za jedno odpoledne, mmmm... Kouzelné kresby, super postavy, milý jednoduchý příběh... včetně taťky podnikatele, který to ohledně hřbitova rozčísl. Určitě si přečtěte!!! Respektive prohlédněte...


LadyCharlene
09.07.2021 4 z 5

(SPOILER) Asi nedokážu plně objektivně hodnotit každý díl zvlášť, opravdu by bylo pohodlnější, kdyby to vyšlo jako jedna kniha. Moc se mi líbily příběhy ostatních nemrtvých a konec s podsvětím nápadně připomínal Beetlejuice. Příběh byl předvídatelný a za mě by to bylo lepší bez toho happyendu. Nikdo nedokáže vzkřísit mrtvé...
Z kresby jsem unešena.

vlkove
30.05.2021 5 z 5

S koncem této série jsem spokojená. Kresba je krásná a příběh chytlavý. Nemám co vytknout. Komiksovou sérii doporučuji především holkám.


HODNOCENÍ SÉRIE: 94 %

Lenka.Vílka
28.01.2021 5 z 5

Nemám tušení, jak začít tenhle komentář, abych něco nevykecala po dějové stránce. Poslední kniha je krásná jako předchozí díly. Opět jsem těch sto stran přečetla rychle a užila si je. Jenže tentokrát napíšu větu, kterou sama nemám moc ráda. Tři stránky navíc na konci, ty mi prostě chyběly. Všechno se hezky vysvětlí a dovypráví, a konec je tedy...ne, bez spoileru.

Ale na jednu věc nikdy nezapomenu. Na tu geniální a dokonalou kresbu. Každá stránka jsou orgie pro oči. Koukat se na ní je zážitek. Vnímat všechny ty barvy ❤

Alisik nebyla špatná série. O tom vypovídá moje hodnocení předchozích třech dílů. Ale jelikož jsem úplně zapomněla, že jsem nečetla čtvrtý díl a od trojky je to už dávná doba, to taky dost vypovídá...

fvalek
16.01.2021 5 z 5

Osobně jsem s finálním dílem spokojený, ale chápu, pokud se někomu završení příběhu nelíbilo, protože bylo takové zvláštní. Do jisté míry se dalo velmi lehce předvídat, co se stane... a ono se to stalo, ale asi ne takovým způsobem, jakým by čtenář čekal. Konečná zápletka byla originální a nečekaná, i když výsledek je jasný. Fungování "temného a děsivého" světa mrtvých je opravdu vtipné a spíš mi to připomnělo tak trošku severní pól, než říši mrtvých. Pán smrti je pak asi vůbec nejvtipnější. Zajímavé je, že ačkoliv si na poslední díl dali autoři velké sousto, tak příběh zvládli zakončit bez zkratkových a nesmyslně zrychlených částí.

Bylo docela hezké rozloučit se s postavami, jejich konec se mi líbil. Co se týče Alisik, tak asi vybočím z mainstreamu, ale já ji zkrátka moc rád nemám, tak mi bylo jedno, co s ní bude, ale myslím, že dostala konec, jaký si zaslouží. Z finále ale přesto vyvstaly nějaké otázky, které by mě zajímaly - co třeba Ruben, proč slyšel mrtvé a mohl se jich dotknout, teď po konci to už mít nebude nebo jak? Neoslepne? Zkrátka něco takového.

Jinak ale moc hezké poselství, že smrti vesměs nezáleží na tom, co děláme a měli bychom umírat v klidu a pokoji a netrápit se zbytečně věcmi, protože ať se trestáme a ubíjíme jakkoliv, tak po smrti je prostě klid a ne žádné děsivé rozhřešení, jak nás spousta náboženství učí. Hlavní je mít svědomí a uvědomit si chybu, než celý život žít ve vině. Na co se pak bát smrti, když trest nás stihne už v životě.

Alethea_k
27.10.2020 4 z 5

Pěkné ukončení, celý díl mě bavil (kromě těch posledních stran). Oceňuji, že se tam svým způsobem celou dobu něco dělo. Což se o 2. a 3. dílu zrovna říct nedalo :)

Shinju
15.02.2020 5 z 5

Krásný čtení, ale předvídatelný konec. :)

Yuuki24
13.01.2020 3 z 5

Abych pravdu řekla příběh posledního dílu mě malinko zklamal. Mohlo to být lépe ukončeno. Takto to připomínalo naprosto obyčejný a předvídatelný happyend.

Áňa 998
03.01.2020 5 z 5

Super zakončení celé série!

orangerose
17.11.2019 5 z 5

krasně zakončená série Alisik :)

Kamilajznik
30.10.2019 5 z 5

Tento komiks je proste nadherny a uzasny. Pribeh je mily, vtipny. Ale ty kresby, proste nadhera.

Mooneylan
24.10.2019 5 z 5

Poslední díl z této krásné, romantické a temné série pro dospívající dívky. Celý příběh je tu celkem důstojně ukončen, i když si myslím, že by si tato série zasloužila ještě alespoň jednu knihu navíc, aby nedošlo k tak rychlému běhu událostí. Kresba je jako vždy bezchybná :)

Autoři knihy

Hubertus Rufledt
německá, 1955
Helge Vogt
německá, 1976
Skrýt reklamy