Kniha mrtvých
Elizabeth Peters (p)
Amelia Peabody série
Amelie a Radcliffe Emersonovi se v Káhiře připravují na další archeologické vykopávky. Poklidné přípravy se změní ve zběsilý běh o život - pronásledují je bandy vykradačů hrobů a překupníků. Manželé se s údivem dozvídají, že jejich syn tajně přechovává starý papyrus nazvaný Kniha mrtvých, vzácnou část královského pokladu. Ke všemu se zdá, že krádež knihy rozezlila i egypské bohy.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2009 , AlpressOriginální název:
The Ape Who Guards the Balance, 1998
Asi je čas tuhle sérii opustit. První díly byly skvělé, ale úroveň nějak klesá. A gramatické chyby, které by neměl udělat žák čtvrté třídy základní školy, knize na přitažlivosti nepřidaly. No, moje hromádka knih k přečtení mi jasně naznačuje, že bych se neměla věnovat těm, které za to nestojí.
Velmi příjemné detektivní počtení, ale budu si muset doplnit předchozí díly, chybí mi některé kontexty... Ale knížka se mi líbila, určitě budu v sérii pokračovat.
Jelikož je tato kniha první ze série, kterou jsem četla, nemohu posoudit zatím ty ostatní, ale tato se mi moc líbila. Je psaná tím starým gentlemanským stylem přelomu 19. a 20. století. Tehdy byli k sobě lidé ještě slušní a zdvořilí a ne hrubí jako dnes. Moc se těším, až si přečtu další díly, od toho prvního.
1998 | Krokodýl na písčině |
2004 | Děti bouře |