Americký milostný experiment

Americký milostný experiment
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540042/bmid_americky-experiment.jpg 4 210 210

Láska po španělsku série

< 2. díl

Nový román od autorky bestselleru Láska po španělsku! Rosie Grahamová má problém. Vlastně hned několik. Právě dala výpověď v práci, aby se naplno mohla věnovat spisovatelské kariéře. Své rodině to zatím neřekla, a teď má navíc děsný tvůrčí blok. Všechno se na ni sype. A to doslova. V bytě se na ni dokonce zřítil strop. Naštěstí má náhradní klíč k loftu své nejlepší kamarádky Liny, která je zrovna na líbánkách. To však vůbec netuší, že její útočiště už zabral někdo jiný. Lucas. Linin bratranec, kterého Rosie už několik měsíců tajně stalkuje na Instagramu – je zkrátka neodolatelný. Prochází se po bytě jen v ručníku, poťouchle se usmívá, má sexy přízvuk, vaří a má zajímavé nápady. Nabídne totiž Rosie, že jí pomůže získat zpět inspiraci. Zdá se, že Rosie má všechno pod kontrolou, ale Lucasův pobyt se krátí…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

The American Roommate Experiment, 2022

MilackovaN
03.11.2024 5 z 5

První díl jsem v létě odložila po 30 stránkách, prostě mě nezaujal. Ani tady nebyl ten rozjezd úplně podle mých představ, ale dala jsem tomu šanci a udělala jsem dobře. Hlavní hrdinové byli sympatičtí, byla mezi nimi chemie a i když mi bylo jasné, jak příběh dopadne, užívala jsem si ho. Po dočtení dám určitě znovu šanci i prvnímu dílu.

veronika4618
31.10.2024 5 z 5

Má druhá kniha od Eleny Armas a opět skvělá záležitost, možná i ještě lepší než Láska po Španělsku. Párkrát jsem se opravdu smála nahlas, příběh se mi vyvíjel před očima a pokud se člověk odprostí od obrovských klišé, kterých v knize pár je, užije si krásnou oddychovou romantiku z New Yorku, který zde poznáváme očima velmi sympatické hrdinky, která se na chvilku dostala do průšvihu a shodou okolností jí s ním pomáhá Španěl, který se zrovna objevil na životní křižovatce a nevěděl jak dál.
Ano, hlavní hrdina byl možná až moc dokonalý, ale někdy v životě jsou tyhle komfortní romantické komedie prostě potřeba. Navíc chemie mezi hlavními hrdiny za mě fungovala. Tuhle knihu bych si klidně někdy přečetla znovu.

pige
30.10.2024 1 z 5

Nuda.
"Na každý pád..." snad na každé straně. Achich.
Nehledě na to, děj se neuvěřitelně vlekl. Nepochopila jsem smysl experimentu, jak to hrdince mohlo pomoct. Eh.
Ani střídání perspektiv nepřineslo nic zajímavého.
Začal mě bavit až konec.

Avrilenicka
28.10.2024 4 z 5

První díl se mi líbil víc. Ale jinak fajn oddechová knížka. :) A nevím, jestli to je tím překladem nebo ne, ale obraty jako že se jí zachvěl ohryzek? Chce nám tím autorka něco naznačit?

adela4822
28.10.2024 4 z 5

Jasně, tahle knížka vám nezmění svět, neotřese vašimi hodnotami, ani nenabídne nový pohled život. Ale proto se romantiky nečtou.
A tahle romantika vám dá všechno, co od ní očekáváte, a pravděpodobně i něco navíc.
Je svěží, je vtipná, plná milých okamžiků, které vám připomenou, jak skvělý je randit a mít vedle sebe někoho, komu můžete uvařit nebo ho něčím potěšit.
Obě hlavní postavy se mi nesmírně líbí a pojďme si říct, koho by nelákalo strávit pár nocí se Španělem
Autorka píše čtivě a zápletka mi přijde neotřelá, ač je samozřejmě čtenářům jasné, jak to nakonec bude, průběh je celkem překvapivý a zábavný

knihárna
27.10.2024 3 z 5

Tak nic, tento druhý díl byl horší. Nebudu lhát, miluju cheesy romcoms a ty nejprofláklejší tropes, ale tady bylo VŠECHNO. V téhle knížce najdete jakýkoliv klišé, který si jen dovedete představit. Nevím, jestli je to stylem psaní nebo jen tím, jak moc cringe to je(Jsi to opravdu ty, nebo jsem se probudil v nebi? ), ale něco mi na téhle knížce prostě nesedlo. Občas jsem musela některý části úplně přeskakovat (na což nejsem pyšná). Co se mi ale líbilo, bylo že knížka byla psaná z pohledu obou hlavních postav, to mám ráda.
Hlavní postavy mi taky nesedly, clumsy Rosie mi přijde až moc zoufalá a Lucas takový nijaký. Rosin brácha Olly je naprosto zbytečná postava, stejně jako celý příběh okolo něj.
No, od autorky už si rozhodně nic nepřečtu, ale říkala jsem si, že budu hodná v hodnocení, protože se tahle knížka může líbit lidem, co třeba moc nečtou nebo čtou spíš jiný žánry a nemají za sebou tolik romcoms, jako já. A taky věřím, že kdybych knížku četla v angličtině, nebude to tak hrozný. Hlavně teda erotický scény, se po překladu do češtiny jaksi stávají trapnějšími. Což mě jen utvrzuje v tom, že romcoms je lepší číst v angličtině .

Dardos
22.10.2024 2 z 5

Já nemám problém s romantickými příběhy. Naopak. Jsou dny, kdy po nich moc ráda sáhnu a úplně prahnu po dobrém konci.
V tomhle případě jsem dala autorce druhou šanci a prostě ne. Nebavilo mě to, neutíkalo mi to... Jsem ráda, že mám knihu za sebou a další už zkoušet nebudu. Ale věřím a chápu, že své čtenáře si najde.

Ludmila91
19.10.2024 5 z 5

Milý příběh

Ešína
01.10.2024 5 z 5

Toto volné pokračování se mi líbilo o něco víc než Láska ve Španělsku. Bavilo mě od začátku do konce. Bylo to takové víc romantické. Autorka má hezký styl psaní a já se těším, co si od ní přečtu příště.

kniho_terka
29.09.2024 4 z 5

Kniha je od autorky, která napsala Láska po Španělsku. Přesněji se zde jedná o volné pokračování, ale o jiných postavách. V Lásce jsme měli Linu a Aarona, kteří jsou mimochodem božští, zato tady máme Rosie a Lucase. Rosie se už několikrát objevila v prvním díle, a to jako nejlepší kamarádka Liny. Lucas je zase Linin bratranec, takže krása

Elena Armas je úžasná autorka. Mohu říct, že miluju její knihy. I když to jsou takové romantické klasiky, ona z nich dokáže udělat něco, co vás prostě baví. Stejně tak to je zde. Kniha je vtipná, někdy opravdu dost, jiskření tu máte jisté. Ta romantika je totiž fakt něco. Taky je to trochu emocionální, jak sama autorka zmiňovala v poděkování.

Všechny postavy jsou úžasné. Rosie je plná energie, laskavá, vtipná a všechno možný. Lucas je ze Španělska, umí hodně dobře vařit a taky serfoval. Jejich vztah byl něco. Líbilo se mi, co vše Lucas pro Rosie udělal ohledně těch experimentálních rande. No prostě boží.
Víte co je ještě lepší? Objevili se tady Lina s Aaronem. Normálně bych si přála, aby autorka napsala nějakou bonusovou novelu z jejich líbánek, protože v Lásce mi ti dva vůbec nestačili. Vlastně rovnou novou knihu.

Tato kniha je v žánru romantiky s tématem falešný vztah. Což by to celkem vystihovalo. Pokud vás právě toto láká, tak se to nebojte číst.
Milostný experiment byl úžasný, ale na Lásku po Španělsku to prostě nemá. Ta hate to love tam s tím něco má. Prostě doporučuji obě dvě.

Ekniha.
29.09.2024 4 z 5

Španielsky ľúbostný podvod je stále moja srdcovka ale ani Rosie a Lucas nezaostávajú
~~~~~~
„Moje rande, moje pravidlá“
~~~~~~~~

Ak hľadáte milú slowburn romantiku tak ste tu správne.. začiatok … stretnutie týchto dvoch je neskutočne vtipné

Nový spolubyvajuci… nútená blízkosť i keď no… sexi Lucas a slniecko Rosie.. je super kombinácia.. nie? Plus dajte si k tomu športovca a holku čo píše príbehy… a tak trochu sa zasekla..
no kto iný môže prísť na pomoc ako jej láska.. i keď on o tom ani nevie …

Tento príbeh je tak Milučký a zamotaný ale ja som si ho tak nejak užila aj bez väčších dramat .. i keď …počkajte keď sa objavi Lina

Teraz si dám asi niečo zhavejsie a potom idem na 3.diel

Chýba jej inšpirácia na písanie… on sa rad obetuje …

Aires
25.09.2024 4 z 5

Spousta romantiky, pohody, klišé a ještě jednou klišé! :)
Svižný začátek, kdy Rosie chce na Lucase zavolat policajty dával tušit, že tohle by mohla být zábavná jízda. Miloučké a plyšovoučké čtení to sice bylo, hravé tempo ale knížce vydrží fakt jen na začátku.

Hlavní postavy pak dlouze spekulují, experimentují, flirtují a přemýšlí, jestli to je jen na oko nebo by k sobě vážně mohli ..něco cítit?

Lucas je rozkošný španělský hřebeček a Rosie trochu natvrdlá puberťačka. Sympatická dvojka, kterou budete mít rádi, ale ty jejich pochyby jsou po několikastech stránkách už únavné. On jí vaří, pečuje o ni, doslova ji nosí na rukou, následuje na každém kroku jako dokonalý zlatý retrívr a přesto..Přesto mají oba vážný problém uvěřit, že by mezi nimi mohlo být něco více. Naordinovala bych jim lekci dospěláckého řešení konfliktů, ale i tak to bylo čtení roztomilé jako pomazlení se štěňátky, sladké jako med a heboučké jak plyšová panda z Ikei :)

Etule
21.09.2024 5 z 5

(SPOILER) Jo tak tohle mě extrémně bavilo. Za mě lepší než první díl. Lucas byl prostě totální zlatíčko a chci ho domů na ňuchňání.
Skvělé počtení, jsem ráda, že jsem se zde setkali i s párem z Lásky po Španělsku. Samozřejmě nechybělo drama na konci, ale dalo se to pochopit vzhledem k tomu, co se Lucasovi stalo.
Těším se na další knihy. :-)

katerina9455
12.09.2024 3 z 5

V tomto případě jsem se nechala zinfluencerovat. První knihu autorky jsem nečetla, ale chtěla jsem nějaké odpočinkové čtení a tohle na mě všude vyskakovalo. A dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. Nenáročné čtení plné romantiky a předvídatelných klišé. Postavy mi byly vcelku sympatické, ale s Rosie jsem měla trošku problém. Nevím, kolik přesně postavám je let, ale ona na mě působila občas dost jako puberťačka. A celkově řešení celé situace mezi hlavními postavami, které jsou dospělé, bylo trošku na hlavu. Až mě to dost často štvalo a obtěžovalo. Co mi naopak bylo sympatické, byl způsob vyprávění z pohledu obou postav. Celkově kniha průměrná.

AnnaBa
11.09.2024 5 z 5

Vím, že je to celé jedno obrovské klišé, ale i tak miluju každou stránku.
"Na každý pád."
Co tohle je za překlad?

adela.hol
06.09.2024 5 z 5

Rosie před několika měsíci dala výpověď v práci, aby se mohla věnovat své nové profesi spisovatelky. Své rodině ale o tom zatím neřekla a navíc při psaní druhé knihy se dostala do určitého bloku. Do toho se na ni zřítil strop v jejím bytě, a tak se narychlo musela nastěhovat do garsonky své nejlepší kamarádky Liny. A tam ji doslova padne k nohám Lucas, Linin bratranec. Ten Lucas, kterého tajně sleduje na instagramu a do kterého se tak nějak zamilovala. Co se stane s její zamilovaností, když pozná toho skutečného Lucase?

Kniha je vyprávěna v ich formě střídavě z pohledu obou hlavních postav. Rosie se objevila již v minulém díle, za to Lucas byl pouze zmíněn. Možná dobře, protože pak by měl Aaron velkou konkurenci. Příběh Liny a Aarona jsem si zamilovala, ale příběh Rosie a Lucase pozvedl tuto sérii a autorčinu tvorbu zase o stupeň výš.

Mám ráda, když se mohu do postav vcítit a pochopit každý jejich krok. Rosie se staví do řady k dalším hrdinkám, které jsou mou věrnou kopií. Lucas je pravý prototyp romantického hrdiny, kterého chcete chytnout a nepustit. Protože, která žena by nechtěla muže s úžasným tělem, co vám splní všechno, co vám na očích uvidí, bude na vás mluvit španělsky a uvaří vám všelijaké dobroty. Takového rozhodně chcete.

To, že to mezi nimi nezůstane jen u experimentu, že to jasně musí překročit hranici, víte okamžitě. Ale nebude vám to bránit v tom užít si každý dialog, každý pohled nebo dotek a především každé velké gesto. Lucas se zhostil svého úkolu na jedničku s hvězdičkou, a když se Rosie dokázala zamilovat jen do jeho iluze, zamilovat se ještě víc do jeho skutečné podoby byla otázka velmi krátkého času.

V této knize jsem hltala a neskutečně si užívala každé slovo. Autorka jednoznačně potvrdila své místo na mém seznamu top autorek romantiky a přečtu od ní všechno, co tu kdy vyjde.

Pierette
05.09.2024 3 z 5

Bohužel půjdu proti proudu a musím říct, že z knížky jsem moc nadšená nebyla. Láska po španělsku se mi líbila mnohem více. Zde jsem měla problém si zamilovat hlavní hrdinku a občas jsem se do čtení i nutila. Za mě je to takový průměr.

KatieKuli
04.09.2024 3 z 5

Rosie Grahamová má problém. Vlastně hned několik. Právě takhle začíná anotace ke knize. A moje hodnocení? Rosie Grahamová nemá problém, vlastně vůbec žádný. Pseudo problémy, které dokázala "vytvořit", by se daly vyřešit během 5 až 10 minut. Celá kniha je jen sledem popisu situací, které ale děj nikam neposouvají (a to jsem fakt optimistka, protože děj jsem nenašla). Knihu o tomhle rozsahu, pokud mě baví, přečtu za jeden den. S tímhle jsem se trápila (doslova trápila, protože nerada nechávám knihu nedotčenou) 5, slovy pět dní! Nečetla jsem první díl, styl vyprávění mi nesedí a vadila mi (slušně řečeno) naivita postav. Dám příklad, tak my spolu několik týdnů chodíme, nemůžeme bez sebe být ani vteřinu, děláme romantická gesta, staráme se o sebe, víme o sobě všechno, svěřujeme se... Co jen to může ve třiceti letech znamenat? Jste zamilovaní! NE?! To je nečekané... Horší 3*

Veronty
30.08.2024 2 z 5

Tak sladký, až z toho trnou zuby. Uznávám, že asi nejsem úplně cílovka, ale ženská s romantickou duší ano. Bohužel mě ale některé pasáže nutily se nad absurdností děje uchechtnout, tak jsem se cítila spíš jako cynik.
Co mi také dost vadilo, bylo velké množství textových chyb, které na kvalitě knize také nepřidaly.

nada3314
20.08.2024 4 z 5

Od ELENY ARMAS jsem ještě nic nečetla, ale měla jsem ji na sezamu už z minulého roku. Její láska po Španělsku na mě vykukovala ze všech stran. Nedávno jsem se dozvěděla, že se jedná o sérii, tak jsem se hned pustila do 2. dílu. Vůbec to ničemu nevadí a můžete si začít, jakým dílem chcete.

Miluji knihy o knihomolech, spisovatelích tak tohle byla jasná volba. Hlavní postava tohoto románu Rosie je úspěšná ve své práci, ale nenaplňuje ji tak jak by si představovala. Ve svém volném čase napíše knihu a ta je tak populární, že se pro psaní nadchne a začne jednat. Své rodině nic neřekne a dá výpověď v práci a zkusí se uživit jako spisovatelka.

Aby to nebylo takové jednoduché, musejí přijít i nějaké komplikace a ty na sebe nenechají dlouho čekat. V jejím bytě spadne strop a ona se musí na delší čas, než se vše opraví odstěhovat ke kamarádce, která je v tuto chvíli na dovolené, avšak ta půjčila ten samý byt svému bratranci. To však Rosie neví…

A tady to vše začne…

Moc hezky se to čte, oddechovka jakou si přejete číst na dovolené. Já se zasmála i pobavila. Autorčin styl psaní je úžasný, čte se fakt lehce a troufnu si říct, že sedne hodně čtenářkám